Koncert

2023.01.21. 08:56

Presser Zenevonatja is elrobogott a magyar kultúra napján Tatán

Tatán az MH Klapka György 1. Páncélosdandár zenekarának műsorával köszöntötték a kultúra napját. Az előadáson átadták az értéktárba felvett értékek díszokleveleit is.

G. D. V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A havazás ellenére is sokan voltak kíváncsiak az ünnepi koncertre a Güntner Arénában. Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt, 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát szatmárcsekei magányában. Erre emlékezünk a magyar multúra napján. 

A rendezvényen részt vett Michl József polgármester, Rigó Balázs és Purgel Zoltán alpolgármesterek, dr. Horváth József jegyző, valamint a dandár vezető állományának képviselői, és az alakulat parancsnoka, Tóth István ezredes a családjával. Az estén a zenekar műsorában az első zenemű, a Rákóczi-induló kivételével kizárólag magyar zeneszerzők művei csendültek fel. 

A repertoárjukban helyet kapott népdalegyveleg, Weiner Leó műve, a Magyar népi táncok- Szvitje, Liszt Pesti karneválja, Seress Rezső híres Szomorú vasárnap dala, illetve Szekeres Adrienn Olyan mint Te száma. A gyerekek örömére egy meseválogatás is elhangzott, illetve elrobogott Presser Zenevonatja is. Ráadásként pedig Máté Péter és a Skorpió slágerei szóltak

A műsor során beszédet mondott Rigó Balázs, aki később Michl Józseffel, Robozné Schőnfeld Zsuzsannával, a Tata Települési Értéktár Bizottságának elnökével és dr. Schmidtmayer Rihárddal, az értéktár bizottság tagjával közösen átadta az értéktárba felvett értékek díszokleveleit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában