Petőfi 200

2023.01.23. 17:22

Petőfi versei ihlették az izgalmas komáromi kiállítást

A költő versei ihlette képekkel telt meg a komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola aulája. Az érdeklődők a következő napokban a nagyváradi Tibor Ernő Galéria képzőművészeinek munkáit csodálhatják meg. A tárlat a hónap végéig tekinthető meg az intézményben.

Körtvélyfáy Dina

Értő szemek előtt a Tibor Ernő Galéria képzőművészeinek kiállítása a komáromi Petőfi-iskolában

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A január 23-i, hétfői rendezvényen megjelenteket Molnár Csaba Attiláné igazgató köszöntötte, kiemelten üdvözölve dr. Molnár Attila polgármestert és Hajnal Dóra önkormányzati képviselőt és a Tatai Versbarátok Körének tagjait. Elmondta, utóbbi szervezet vezetőjének, Keresztesi Józsefnek oroszlánrésze van abban, hogy ez a tárlat megvalósulhatott az iskola falain belül.

– A magyar kultúra napjának gondolata Farsang Árpád zongoraművésztől származik, aki 1985-ben vetette fel, hogy a Himnusz papírra vetésének dátumáról meg kellene emlékeznie a világ magyarságának. 1989 januárjában már meg is valósult ez az álom, azóta ünnepeljük a magyar kultúra napját – hangoztatta az igazgató.

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria képzőművészeinek Petőfi 200 című kiállítását egyébként korábban már Tatán is láthatták az érdeklődők, ezt követően „vándorolt” át a tárlat a Komáromba. A képeket nem csupán az iskolai diákjai, hanem a város lakói is megtekinthetik, egészen január 31-ig, 8 és 17 óra között.

A tárlaton kiállító alkotók
Balajti Károly, Bányai Szabados Katalin, Barbici Éva, Csathó Töhötöm Csongor Károly, Csordás Piski Ibolya, Gavrucza Tibor, Madarasi Csilla, Marian Éva Noémi, Márton Katalin, Mierlutiu Emilia, Nyitrai Károly, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Széll Katalin, Szabó Enikő Anna, Treier Erzsébet és Vassy Erzsébet.

A kiállítást Keresztesi József nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, rengeteg olyan magyar alkotó van, akikre részben büszkék lehetnek, másrészről kötelesség, hogy az emléküket ápolják.

– Köszönjük az iskolavezetésnek, a városvezetésnek, hogy lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezt a kiállítást az itteni polgárok és tanulók is megismerjék – fogalmazott Keresztesi József.

Ezt követően az iskola tanulói és a Tatai Versbarátok Körének tagjai szavaltak Petőfi-verseket. Végül a résztvevők megtekinthették a változatos, izgalmas technikákkal készült munkákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában