Disznóvágás

2023.01.30. 17:30

Ostorozó betyárok, önfeledt malackodás várta a tömegeket az annavölgyi disznótoron

Ízletes velős pirítóst, de akár orjalevest is kóstolhattunk a hétvégén Annavölgy főterén, ahol a nyolcadik falusi disznótor keretében több mint ezer érdeklődőt kínáltak meg ételekkel. A szerencsés nyertes a tombola fődíjaként egy élő kismalacot vihetett haza.

Walczer Patrik

Nem csak a gasztronómiáé volt a főszerep az annavölgyi disznótoron

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

– Van már egy kis sült vér! Csak tessék! – hallatszott az egyik sátortól a csalogató mondat, mire egy nyugdíjaskorú férfi rögvest átnyújtott néhány kóstolójegyet a csapat egyik tagjának. Miután jóllakott, azt mondta: az orjalevest sosem szerette, így a klasszikus hurka-kolbász páros mellett mindig sült vért fogyaszt.

A hat csapat már kora reggel munkához látott a sátraknál. Délelőtt már a tokodiak, a kesztölciek, a dorogi Eötvös iskola, a tokodaltárói Rosenberg Hungária Kft., a tavaly alakult Esztergomi Bor és Gasztro Barátok Egyesülete, valamint az Esztergomi Futóközösség számos ínyencséggel kedveskedhettek az érdeklődőknek.

Az esztergomi hivatásos tűzoltók, illetve az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) tagjai csapatépítés gyanánt vettek részt a programon, a szervező Jelzek Közösségfejlesztő Egyesület retro konyhájában hagyományosan velős pirítós, sült kolbász, rántott hús, fánk, toroskáposzta, húsleves, forralt bor és tea várta az érkezőket.

A kicsiket vonat is várta 
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A gasztronómia mellett a kikapcsolódásé volt a főszerep. Egymásnak adták át a fiatalok a helyet a kosárhintán és a Máriahalmi Faluvédő Egyesület röfivonatán, de a helyi Pónitanya lovaskocsijával is sokan utaztak. Vásárolhattunk zsákba macskát, Erős András hobbikovács mesélt az egyedi késeiről. Kürtöskalácsot fogyaszthattunk, kortyolhattunk a Saxum Borműhely nedűiből és megkóstolhattuk a Velmo Tanya sajtkülönlegességeit is.

A nap folyamán a Teslér testvérek, vagyis Krisztián és Lóránt szórakoztatta a közönséget, de több fellépő is színesítette a műsort. A Hagyományőrző Kelevézek, azaz Pechnig Rezső és Pechnig Rezsőné ezúttal sem hiányozhattak Annavölgyről. A nagysápi Cséphadaró Hagyományőrző Egyesület tagjai, vagyis a betyárok ostoraikkal látványos bemutatót is tartottak.

A betyárok ostoraikkal szórakoztatták a kilátogatókat
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

A helyi könyvtárba járó gyermekekből alakult MenőMolyok bemutatták legújabb tánckoreográfiájukat, a gyönyörű hangjáról ismert tokodaltárói Molnár Renáta pedig néhány dallal lepte meg a közönséget. A rendezvényen Bánhidi József polgármester után Erős Gábor országgyűlési képviselő is méltatta a szervezőket és a csapatokat, majd közreműködtek a tombolasorsolásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában