Szolgálat után

2023.01.23. 15:52

Leszerelték a vadlúdmegfigyelő webkamerarendszert Tatán

Kettő hónapos szolgálat után a napokban lebontották a vadlúdmegfigyelő webkamera-rendszert.

Kemma.hu

Sok érdekes képet közvetített az elmúlt két hónapban a webkamera

Forrás: vadludsikadalom.hu

A 2022/2023-as szezon a korábbi évekhez hasonlóan sok nagyszerű pillanatot hozott a kamera nézőinek és az üzemeltető szakmai stábnak. Rengeteg hasznos információval gyarapodhattak a tó élővilágával kapcsolatban.

A kamera jóvoltából az elmúlt évekhez képest most volt a legtöbbször látható a globálisan veszélyeztetett, fokozottan védett kis lilik, de a többi ritka vadlúdfaj sem bujkált. Vörösnyakú ludat tucatszor, apácaludat pedig kétszer lehetett megfigyelni. Sajnos nyakgyűrűvel jelölt lúd nem került elő.

Az igazi meglepetés a sirályok közül került ki. A Vadlúd Sokadalom után néhány nappal a stáb egy öreg dolmányos sirályt talált a kamera segítségével. Ez a madárfaj ritka kóborló a Kárpát-medencében.

Több színes gyűrűs sirályt is sikerült azonosítani, melyekről kiderült, hogy Csehországból, Horvátországból és Magyarország más régióiból érkeztek hozzánk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában