Szavazattal

2023.01.27. 19:12

Fény vagy sötét? A Turul emlékmű kivilágításáról dönthetnek a tatabányaiak

Tatabánya jelképe az elszabadult energiaárak miatt borult sötétbe. Most a város lakossága szavazatával alkothat véleményt a visszakapcsolásról.

Kemma.hu

A város közösségi oldalán tette fel a kérdést nemrégiben, kivilágítsák-e újra a Turul emlékművet vagy sem. Mint írják, a témában sokan keresték fel az önkormányzatot az elmúlt hetekben.

Néhány nappal ezelőtt Schmidt Csaba önkormányzati képviselő is felvetette a kérdést Facebook-oldalán. Ő azzal érvelt, hogy a Turul fényei helyett ott takarítson meg költséget a város, ahol nem hiányzik.

Van két bekerített parkunk: a Május 1. park és a Liget, amit este 10-kor bezárunk, így éjszaka a mókusokon kívül senki nem használja a két park összesen 80 db lámpáját. Kapcsoljuk le este 10 után ezt a 80 db lámpát és helyette világítsuk ki újra Tatabánya jelképét: a Turult!

– írta posztjában.

A fontos jelkép díszkivilágításának visszakapcsolásáról a tatabányaiak szavazatukkal nyilváníthatnak véleményt. Voksolni január 30-án, hétfőn 24 óráig lehet.

Mint írják, amennyiben a többség a kivilágítás mellett dönt, visszakapcsolja a város a lámpákat, és minden ünnepen a már megszokott rendben, különböző színekkel kap megvilágítást a Turul emlékmű. Míg maga a világítás igen, ez utóbbi természetesen nem jelent pluszköltséget a város számára.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában