Születésnap

2023.01.24. 19:50

Elárulta a hosszú élet titkát a 90 éves tatai cipész, Laci bácsi

A tatai Seregélyes Gábor Lászlót 90. születésnapja alkalmából köszöntötték. Az egykori cipész három évvel ezelőtt rakta csak le a kaptafát.

G. D. V.

A 90 éves Seregélyes Gábor László

Forrás: tata.hu

Nem szeret tétlenkedni a 90. születésnapját a napokban ünneplő Seregélyes Gábor László, akit Rigó Balázs, Tata alpolgármestere köszöntött fel. Az eseményről Tata közösségi oldalán számoltak be. 

Laci bácsi fiatalon csizmadia-segédnek állt és 1947-ben a családi műhelyben kezdett dolgozni. 1949-ben került a cipőgyárba, ahol 41 évig dolgozott. Bár már régen betöltötte a nyugdíjas kort, a kaptafát nem akarta letenni: otthon dolgozott, és csak három évvel ezelőtt hagyta abba végleg a munkát. Nem is csoda, hogy ennyire nehezen engedte el a hívatását, hiszen élete fontos eseményei mind a cipőkhöz kötötték.

A feleségét, Piroska nénit is a cipőgyárban ismerte meg. Nyáron lesz 63 éve, hogy örök hűséget esküdtek egymásnak. Egy gyermekük született és két unokájuk is van.

Laci bácsi a hosszú élet egyik titkának is azt tartja, hogy mindig csinálni kell valamit, a munkát nem szabad abbahagyni. Viszont elengedni is tudni kell, és ami nem megy, azt nem szabad erőltetni.

Egyébként még manapság sem tudja tétlenkedéssel tölteni az idejét. Sokat segít otthon a háztartási munkákban és szívesen kertészkedik a ház körül. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában