Életmentés

2023.01.10. 11:22

Dráma Tatabányán: egy nő életéért küzdöttek a mentősök

A nő keringése többször újraindult és leállt, kritikus állapotban szállították kórházba.

Kemma.hu

A kép nem illusztráció

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook

Egy 70 év körüli nő lett rosszul és esett össze tatabányai otthonában a hétvégén. Férje a mentők gyors segítségét kérte, és a mentésirányító utasításai szerint megvizsgálta feleségét, aki ekkor már nem is lélegzett.

A férfi ugyan rettentően megijedt, a tapasztalt mentésirányítónak azonban sikerült megnyugtatnia, így a telefonos instrukciók alapján megkezdte az újraélesztést. A mentősök perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést.

Az ellátás még sokáig zajlott a helyszínen, ugyanis a nő vérkeringése többször beindult, de újra és újra összeomlott. Az elszánt küzdelemhez hamarosan a kiérkező mentőhelikopter személyzete is csatlakozott.

Az asszonyt végül légi úton, kritikus állapotban szállíthatták kórházba, ahol azonnali szívműtéttel sikerült stabilizálni az állapotát – közölte közösségi oldalán az Országos mentőszolgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában