Tájékoztató

2023.01.24. 21:00

A vendéglátósokért emelt szólt az esztergomi Mi Hazánk két vezetője

Kritizálták a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) törvényt.

P. O. Z.

Méhes Szilveszter és Lantos János

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Új adatrögzítési rendszer bevezetéséről tartott január 24-én sajtótájékoztatót Esztergomban a Mi Hazánk Mozgalom két helyi tisztségviselője. Lantos János, az MHM munkaügyi kabinetjének elnöke, a párt esztergomi elnöke többek között arról beszélt, hogy a kormányzat nem körültekintően akarja bevezetni a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatrögzítési kötelezettséggel járó rendszert a vendéglátó vállalkozásokra. 

Lantos János hangsúlyozta: a nyáron bevezetendő új adatszolgáltatási kötelezettségről szóló törvénytervezet, nem veszi figyelembe a különféle vendéglátóhelyek sajátosságait, egyéni adottságait. Méhes Szilveszter, az MHM Esztergom és környékének alelnöke, az esztergomi Kulacs kocsma üzemeltetője a tájékoztatón hozzátette, hogy a vendéglátóhely működését akadályozná, ha a felszolgált, kiadott étel-, ital tételeknél összetevőnként kellene bevinni a NTAK-rendszerhez interneten csatlakozó gépbe az adatokat. Méhes szerint ez plusz költség- és adminisztrációs terhet róna a vállalkozókra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában