A Kis Mozart a barátunk

2023.01.24. 19:55

A RáHangoló Produkció újabb előadással várta a diákokat Tatabányán

A Kis Mozart a barátunk című előadásban ezúttal két tehetséges tanítvány is szerepet kapott. 

Ocskai Gabriella és a két tehetséges diák

Forrás: 24 Óra

Fotó: avertesagoraja.hu

A RáHangoló Produkció újabb előadással örvendeztette meg a kisiskolásokat A Vértes Agorájában. A Kis Mozart a barátunk című előadás a produkció háziasszonya, Ocskai Gabriella zenepedagógus irányításával és a zenekarral Mozart életét és korát mutatta be. Az előadás különlegessége, hogy ezúttal két tehetséges tanítvány is szerepet kapott benne. 

A sorozat második előadására hatszáz gyermek, óvodás és általános iskolás volt kíváncsi. Kétszer is megtelt az Agora színházterme. 

Ez a nagy érdeklődés, a pedagógusok támogatása és visszajelzései évről-évre arra ösztönöznek minket, hogy minél színesebb, változatosabb műsorokat állítsunk össze. A zene segítségével a kisgyerekekhez közel tudjuk vinni az értékes művészetet, a klasszikus zenét is

– mondta Ocskai Gabriella. Az alkotók mindig keresik az új módszereket és ötleteket. A koncertek alatt vetítéssel segítik a befogadást.

Az idei tanévben a Da Vinci Tehetséggondozó Általános Iskola tanulói Rektor Orsolya és Tóth Dzsenifer pedagógusok vezetésével gyönyörű illusztrációkat készítettek az „Állati jól zenélünk!” és a „Kis Mozart a barátunk” koncertekhez.  

A Mozart életét és korát bemutató előadás különlegessége, hogy az Erkel Ferenc Zeneiskola két kis növendéke, Ocskai Gabriella tanítványai: Benedek-Tóth Ádám és Benedek-Tóth Zsófia is közreműködött az előadásban. 

Mozart a világ egyik legnagyobb géniusza volt, aki ugyanúgy szeretett játszani, utazni, mókázni, mint bármelyik kisgyerek. A közönség soraiban ülő gyerekekkel egyidős volt, amikor már zeneműveket komponált, Európa számos uralkodójánál koncertezett, így az, hogy zeneiskolások adták elő a zongoradarabjait, talán még jobban érzékeltette, hogy milyen lehetett egy csodagyerek élete. Egy zenés időutazásra hívták a gyerekeket, s megtudhatták, hogyan éltek, utaztak, mivel játszottak, hogyan öltöztek akkoriban az emberek.

Legközelebb február 21-én lesz bérletes RáHangoló, akkor a rézfúvós hangszerek mesélnek majd a gyerekeknek. Családi program keretében március 5-én várja a RáHangoló Produkció az érdeklődet az Agora Galériáján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában