Ünnep

2022.12.05. 18:52

Tortával ünnepelték a kerek évfordulót Tokodaltárón

A helyi képviselő-testület szervezésében a bányász művelődési ház dísztermében vendéglátással egybekötött összejövetellel ünnepelték meg Tokodaltáró harmincadik születésnapját.

W. P.

Petrik József polgármester meggyújtja a csillagszórót a tokodaltárói tortán

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Petrik József polgármester felidézte, hogy 1992. december elsejei hatállyal Göncz Árpád egykori köztársasági elnök Tokodaltárót, Tokod nagyközség településrészét önálló településsé nyilvánította, melynek első polgármestere Dénes László volt. Említette, hogy a mai Tokodaltáró alapjait az öreg táró kihajtása után az új táró tette le 1922–1924 között. 

A község helytörténetét a bánya alakította, hiszen lakóházak, iskola, templom, magtár, kaszinó, pékség, óvoda, sportpálya, uszoda, művelődési ház is épült. Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy egy település életében is igen fontosnak számít a születésnap, majd kiemelte, hogy a helyiek erős közösséget alkotnak, melynek összefogása, közös munkája viszi előre a községet. Reméli, hogy több évtized elteltével az újabb kerek évfordulókon is büszkék lesznek a helyiek tokodaltárói kötődésükre. Végezetül kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek. Az önkormányzat tortával is készült a születésnapra: Petrik József meggyújtotta a csillagszórót, majd felszolgálták a szeleteket a jelenlévőknek. 

 

Címkék#évforduló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában