Bársonyos

2022.12.21. 13:00

Szigorú látogatási szabályok az otthonban

Címkék#betegség

Felsőlégúti megbetegedésre hivatkozva korlátozottan bezárta kapuit a látogatók előtt a Bársonyos-Pervátpuszta Időskorúak Szociális Otthona kedden, ám ennek ellenére bizonyos szabályokkal mégis látogathatók lesznek a betegek az ünnepek alatt.

Sz. D. K.

Miután a lakók körében felsőlégúti megbetegedés tüneteit tapasztalták a dolgozók, egyeztettek az intézmény orvosával, aki azt tanácsolta, hogy zárják be kapuikat a látogatók előtt. Ám az ünnepekkor nem szeretnék elvenni a látogatás lehetőségét sem a lakóktól, sem pedig a hozzátartozóktól, ezért közösségi oldalukon tájékoztatták a hozzátartózókat a látogatás szabályairól. Mint írják, a lakrészben csak fekvő beteg esetén – fekvő betegnek számít, akit egészségügyi okok miatt nem lehet kimozdítani – csak szájmaszk használata mellett lehetséges a látogatás. A többi lakót a közösségi helyiségekben – társalgók, ebédlő – lehet látogatni, szintén szájmaszk használatával. Az intézmény kiemelte, hogy a fentebb leírt szabályokra minden látogató, hozzátartozó legyen szíves fokozott figyelmet fordítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában