Beruházás

2022.12.02. 15:45

Selfie pont jöhet létre az oroszlányi Malom-tónál

Az oroszlányi önkormányzat februárban pályázatot nyújtott be a városi zöldfejlesztésre. A napokban megérkezett a támogatásról szóló értesítés, miszerint bruttó 300 millió forintból megújulhat a Malom-tó környezete. Rengeteg új elem várható.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

A 3 éven belül megvalósuló projekt zöldfejlesztést is tartalmaz, amely során az őshonos és nem allergén növények telepítésé a cél, továbbá kialakítanak vízvételi lehetőséget is. Csaknem 700 méter út és sétányfejlesztést tartalmaz. A projekt során a zöldfelület közösségi és sport funkciója bővül. A tó körbejárható lesz, rendes világítással és sportpályákkal. 

Egyebek mellett lesz petanque pálya és pingpong asztal, továbbá várható több pad elhelyezése és játszótérfejlesztés is. A városi honlap információi szerint különböző táblák szemléltetik majd a tó, valamint a szigetek szinte „érintetlen” élővilágát. A tereprendezés keretében a hősziget-hatást csökkentő növénytelepítést és "selfie pont" kialakítása is az elképzelések között szerepel. Lesz mobil színpad és várhatóak kerékpártámaszok, valamint térfigyelő kamerák is. A pályázat az önkormányzat és az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. közösen nyújtotta be, a projekt az „Oroszlányi zöldfejlesztések" a TOP-plusz keretében valósul meg.

 

Címkék#beruházás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában