Elismerés

2022.12.05. 18:44

Petricsek József vehette át az Ezüst Turul díjat

Szent Borbála napon Tatabányán a Jászai Mari Színházban átadták a városi kitüntetéseket. Ezüts Turul díjat vehettek át Petricsek József.

Sugár Gabi

Petricsek József vehette át az Ezüst Turul díjat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Ákos

Ezüst Turul Díjat adományozhatnak azoknak, akik a város fejlesztése, szellemi és tárgyi értékeinek gyarapítása érdekében kimagasló teljesítményt nyújtottak. Petricsek József 1969-ben szerezte meg bányamérnöki diplomáját a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Bányaművelő mérnöki Karán. A Tatabányai Szénbányák XV/A aknaüzemében beosztott mérnökként kezdett dolgozni.1973-ban a Központi Bányamentő Állomás mentőparancsnokaként vett rész az életmentési, a bányatüzek és a vízbetörések felszámolási munkálatainak helyszíni irányításában. Számtalan esetben egyéb, a tatai medencén kívüli bányaüzemben is segédkezett az élet és vagyonmentésben csapatával. 

A bányamentő szolgálatban töltött 15 éve alatt elérte, hogy a tatabányai állomás technikai- és személyi ütőképesség szempontjából a kelet-közép európai bányamentő állomások közül az első, de Európában is az elsők között volt. 1988-tól a Mányi Bányaüzem igazgatója, majd 1993-tól a Brikettgyártási Igazgatóság igazgatója lett. A Brikettgyár privatizációja után a Carbon Közraktár Kft. ügyvezetőjeként dolgozott. 1995-től a veszprémi székhelyű, Észak-dunántúli Bányavagyon hasznosító Rt. százhúsz fős Tatabányai Fióktelepét vezette. 

Ebben a minőségében irányította a felszámolás sorsára jutott szénbányák által visszahagyott külfejtések tájba illesztését, aknaudvarok, ingatlanok rehabilitációját. Példaértékű tevékenységével és kitartó munkájának elismeréseként vehette át az Ezüst Turul díjat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában