Elismerés

2022.12.05. 18:44

Petricsek József vehette át az Ezüst Turul díjat

Szent Borbála napon Tatabányán a Jászai Mari Színházban átadták a városi kitüntetéseket. Ezüts Turul díjat vehettek át Petricsek József.

Sugár Gabi

Petricsek József vehette át az Ezüst Turul díjat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Ákos

Ezüst Turul Díjat adományozhatnak azoknak, akik a város fejlesztése, szellemi és tárgyi értékeinek gyarapítása érdekében kimagasló teljesítményt nyújtottak. Petricsek József 1969-ben szerezte meg bányamérnöki diplomáját a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Bányaművelő mérnöki Karán. A Tatabányai Szénbányák XV/A aknaüzemében beosztott mérnökként kezdett dolgozni.1973-ban a Központi Bányamentő Állomás mentőparancsnokaként vett rész az életmentési, a bányatüzek és a vízbetörések felszámolási munkálatainak helyszíni irányításában. Számtalan esetben egyéb, a tatai medencén kívüli bányaüzemben is segédkezett az élet és vagyonmentésben csapatával. 

A bányamentő szolgálatban töltött 15 éve alatt elérte, hogy a tatabányai állomás technikai- és személyi ütőképesség szempontjából a kelet-közép európai bányamentő állomások közül az első, de Európában is az elsők között volt. 1988-tól a Mányi Bányaüzem igazgatója, majd 1993-tól a Brikettgyártási Igazgatóság igazgatója lett. A Brikettgyár privatizációja után a Carbon Közraktár Kft. ügyvezetőjeként dolgozott. 1995-től a veszprémi székhelyű, Észak-dunántúli Bányavagyon hasznosító Rt. százhúsz fős Tatabányai Fióktelepét vezette. 

Ebben a minőségében irányította a felszámolás sorsára jutott szénbányák által visszahagyott külfejtések tájba illesztését, aknaudvarok, ingatlanok rehabilitációját. Példaértékű tevékenységével és kitartó munkájának elismeréseként vehette át az Ezüst Turul díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában