Hangulat

2022.12.24. 14:45

Mindenki a karácsonyra készült Oroszlányban

Karácsonyi fellépésekből nem volt hiány a bányászvárosban. Legutóbb Az angyal baba című verses-énekes színdarabot adták elő a józsefes diákok a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

W. Zs.

 Színpadra lépett az általános iskola csaknem 30 diákja, akiket Maller Éva alsó tagozatos tanító készített fel. Az alma maternél maradva: a közelmúltban sem voltak tétlenek a tanulók, az idén is megrendezték a hagyományos karácsonyi vásárt az oktatási intézmény tornatermében. 

A vásárban a diákok és a szüleik által készített kézműves termékeket lehetett megvásárolni. Például karácsonyi díszeket, süteményeket és további ünnepi ajándékokat is beszerezhettek a vásárlók a helyszínen. A bevételt minden osztály a későbbiekben használja, az osztálypénz gyarapodását szolgálja. A pedagógusok egyebek mellett kirándulásokra használják a bevételt. 

A Bányász Klub és Közösségi és Rendezvényház is hangos volt az ünnepi előkészületekről. Telt házas karácsonyi estet tartottak: fellépett a Bányász Koncert Fesztivál Fúvós Zenekar, a KaDarka Társulat, volt karácsonyi játék, felavatták a klub zongoráját, végül a Gyémánt Gospel Kórusnak tapsolhatott a közönség. A rendezvény díjmentes volt, de vásárolható volt támogatói jegy, amellyel az intézményt lehetett támogatni. 

Jakab Jácint ügyvezető szívügyének tekinti a helyi művészeti csoportok támogatását, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a későbbiekben is kellő fellépési lehetőséget biztosítsanak a tehetséges előadóknak. Hagyományos ünnepi előadással, a Karácsonyi ének című Dickens-darab feldolgozásával készültek a nagyérdemű számára a Silhouette Balett növendékei. A táncosok korhű ruhákban, kecses mozdulatokkal és színvonalas előadással álltak az oroszlányi színpadra, fergeteges hangulatot teremtve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában