Barátságos és korszerű

2022.12.01. 17:34

Megújult a bábolnai gyermekorvosi rendelő, játszósarkot is kaptak a kicsik

A bábolnai gyerekek barátságos, igényes, feszültségoldó és korszerű környezetben gyógyulhatnak ezentúl.

K. D.

Dr. Horváth Klára, dr. Kiss Katalin, Zsömbölygei Erzsébet, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Popovics György az átadón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Bábolna felújított gyermekorvosi és védőnői rendelőjét december 1-jén, csütörtökön adták át. Az eseményen dr. Horváth Klára polgármester elmondta, az épületrészt utoljára 2010-ben újították fel.

A mostani, Magyar Falu Programból megvalósult fejlesztés „motorjaiként” dr. Kiss Katalin gyermekorvost és Zsömbölygei Erzsébet védőnőt említette meg, akik nyomon követték és segítették a munkát.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő beszédében azt hangsúlyozta, hogy a közösségeknek kiemelten fontosak a gyerekek, így ennek az intézménynek a megszépülése is. Hozzátette, a kisgyermekes családok segítése nem csak különféle támogatásokban nyilvánul meg, hanem az általuk igénybe vett szolgáltatások fejlesztésében is.

– 21 millió forintnyi támogatás érkezett a gyermekorvosi rendelő felújítására. Az eredmény bizonyítja, az önkormányzatok okosan és a legjobban hasznosuló módon használják fel ezt a támogatási formát– mondta az országgyűlési képviselő.

Nem áll meg az ellátás fejlesztése

Az eseményen az is kiderült, a TOP Plusz programnak köszönhetően tovább folytatódik a bábolnai egészségügyi ellátás fejlesztése. A város 100 millió forint támogatást kapott erre. A másik épületben az alapellátó orvosok irodái megújulnak, a laboratóriumot is fejlesztik, valamint eszközöket is beszereznek. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke felidézte, milyen eredményeket sikerült elérni az elmúlt időszakban.

Dr. Kiss Katalin hangsúlyozta, korszerű, igényes rendelő várja a gyermekeket. Megújultak a vizesblokkok, a falban futó vízvezetékek, a padló- és falburkolatok, a belső ajtók. Sikerült kialakítani egy külön mosdóval felszerelt elkülönítő helyiséget, ahol a fertőző betegeket látják el.

Recepció és személyzeti öltöző is lett, a kicsiket pedig barátságos, feszültségoldó, inkább óvodára emlékeztető váróterem fogadja. A váróterem hátsó részében játszósarok kapott helyet a tipegőknek, ahol a jövőben rendszeresen, ingyenesen összejöveteleket tartanak anyukák és csecsemők számára, a korai mozgásfejlesztés érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában