Megyei szemmel

2022.12.10. 13:05

Megnéztük a meseszigetet, ahol csúszdára „építették” az űrállomást - fotók

Az adventi időszakban szívet-lelket melengető a fényár, amiben úszik a Margitsziget. Mi is megnéztük, és bejártuk az odavarázsolt világot.

Wágner Zsanett

Látványban gazdag az afrikai szafaritúra

Fotó: W.Zs.

– Anyu, a gőzhajóval Indiában leszünk? – kérdezte egy öt év körüli kislány, miközben a fénypark bejáratához igyekezett szüleivel. Rövidesen szem elől tévesztettük a nagy tömegben, de egy pillanatra komoly fejtörést okozhatott, mire is gondolhat a gyermek. Aztán, láss csodát! Tényleg megidézték Indiát a jellegzetes musz­lim mauzóleummal, a Taj Mahallal és valóban sok országot bejárhattunk képzeletben, néhány ezer LED-lámpa útján.

Ha mindez még nem lenne elég: Strauss Kék Duna keringőjének dallamaira gyúltak ki a fények az „angol kertben”.  Különösen kedves kiállításról van szó. A Lengyelországból érkező Lumina Park tematikája egy világ körüli utazás, amely „gőzhajóval” indul, és a séta során a látogató a különböző látványelemek, hangeffektusok segítségével képzeletben bebarangolhatja még Ausztráliát, Kínát vagy éppen az Egyesült Államokat. 

A parkban be lehet ülni autóba, készülhet hullámlovas szelfi, látható pagoda, hatalmas panda és tüzet okádó sárkány is, de a fára akasztott színes afrikai maszkok mellett nem lehet csukott szájjal elmenni. Látható még üveggömbök között táncoló pár, de bolyonghatunk zöld színű égők között, akár egy sövénylabirintusban. 

Pluszpont, hogy a szervezők jól használták a strand adottságait: csúszdára „építették” az űrállomást és a villódzó fények láttán teljesen hihető volt a rajtolás. Többször villant a vaku a kínai horoszkópoknál, ahol tíz évre előre megtudhattuk, milyen évek várnak ránk. 
– Ide el kell jönnünk még egyszer! – ebben állapodott meg társaságunk. Februárig megtehetjük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában