Mofetta

2022.12.09. 17:30

Konferencia Tatabányán: ne vezessük a statisztikát az érszűkület miatti amputációkban!

Kevesen gondolnak arra, hogy a szív- és érrendszeri, a mozgásszervi, a csontritkulás betegségek, a stroke, az amputáció ellen mennyire hatékony a mofetta, azaz a természetes eredetű széndioxid-terápia.

P.J.

Dr. Kancz Csaba megyei főispán is köszöntötte a tanácskozás résztvevőit

Fotó: novotni ákos

Az általános felfogás szerint a gyógyulás, illetve a fájdalom csillapítás alapja az orvosi beavatkozás vagy a pirulák használata. Ezzel szemben a szén-dioxid „kezelésnek” a tapasztalatai – nem túlzás – évszázadokra nyúlnak vissza, ezt a kezelések hatásossága is alátámasztja.

Az eljárás szélesebb körű, minőségi alkalmazásával kapcsolatban immáron másodszor rendeztek nemzetközi konferenciát a pénteken, Tatabányán, a megyei kormányhivatalban. Az esemény főszervezője dr. Csáky Csaba volt, aki a Mofettával,  Széndioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület elnöke.

A Kárpát-medencei Egészségmegőrző  Civil Kampány keretében rendezett szakmai fórum egyik fővédnöke dr. Kancz Csaba főispán volt. A rendezvényen többek között a Felvidékről és Székelyföldről érkezett szakemberek is részt vettek, illetve előadást is tartottak. A határaink túl ennek gyógymódnak jóval nagyobb tradíciói vannak, így a tapasztalatok is markánsabbak.

Dr. Csáky Csaba egyebek mellett arról szólt, jelentős előrelépésnek számít, hogy a széndioxid-terápiás kezelést, jó tíz éve már a társadalombiztosítás is támogatja. Sok helyen azonban hosszúak a várólisták, amelyet csökkenteni illene, valamint a szolgáltatást, a gyógyítást közelebb kellene vinni a rászorulókhoz. Azaz, több helyszínen is meg kellene „honosítani” ezt az eljárást a betegek érdekében.

Ezzel sokat tehetnénk annak azért, hogy ne hazánk vezesse, lakosság létszámarányosan az európai statisztikát, az érszűkület miatti amputációkban... Az biztosnak tűnik, hogy az érkeringési betegségek amputáció nélküli mérséklését a széndioxid-terápia alkalmazása nagy mértékben segítheti.

Dr. Kancz Csaba egyebek között  megjegyezte, hogy ennek a „szép” mozgalomnak a továbbvitele sok energiát igényel. Éppen ezért nagyon örömteli, hogy ilyen jelentős az érdeklődés azok részéről is, akik az ápolásban és a gyógyításban vesznek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában