Programajánló

2022.12.08. 20:01

Karácsonyt várni jó! – íme 7+1 megyei program a harmadik adventi hétvégére

Remek dolog a családdal, barátokkal, sporttársakkal együtt jót tenni, sportolni, alkotni, szórakozni - ehhez mutatjuk a legjobb programokat Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Várjuk az ünnepet az Esterházyak módjára!

December 10-én, szombaton 10 órától Advent az Esterházyaknál címmel ingyenes ünnepváró programra várják az érdeklődőket a Billegi Kastélyba. A belső udvaron lesz állatetetés és -simogatás, a billegbusztai Balog-Esterházy-kastélyt pedig helyben készült kürtőskalács, frissen sült kolbász, hurka, forró levesek, tea és forralt bor illata lengi majd be. A pincében pedig borkóstoló is várja a vendégeket a neszmélyi borvidék boraival.
A kastély fűtött nagytermében kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, de lesz Mesekuckó, vetítés és egy csipetnyi irodalom is.

Forrás: Billegi Kastély

Táncoljunk, énekeljünk, mondókázzunk a könyvtárban!

Családi foglalkozásra várjak a 3-7 éveseket és szüleiket december 10-én, szombaton 10 órától a József Attila Megyei és Városi Könyvtárba. A 45 perces programon Luca napi játékokban lehet részt venni, együtt táncolni, énekelni, mondókázni. Váltócipőt vinni kell, és az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a Facebookon lehet az „Ott leszek” gomb használatával, jelezve, ha valaki több gyermekkel érkezik.

Szerezzünk élményt a legkisebbeknek!

A gyerekek körében szeretett és népszerű Kicsi Gesztenye Klub az ünnep jegyében megálmodott programmal érkezik A Vértes Agorájába december 10-én, szombaton. A Fehér karácsony című előadás látványvilága, a díszletek, a régi és az új dalok egytől egyik a karácsonyt idézik. A főszereplők mellett pedig a Mikulás is megörvendezteti a gyerekeket. A 70 perces előadás triplázik Tatabányán: 11 órától, 15 órától és 17.30-tól is színpadra áll a produkció.

Varázsolódjunk el színekkel!

Szedlákné Raffai Éva festőművész kiállítása nyílik meg december 10-án, szombaton 16.30-kor az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében. A „Színekbe öntött érzelmek” című tárlatot Salamonné Helter Erika képzőművész nyitja meg, közreműködik: Gyarmati Kata. A kiállítás 2023. január 10-ig tekinthető meg.

Hangolódjunk az ünnepre énekszóval!

Az Esterházy Énekegyüttes szeretettel vár minden zenekedvelőt december 10-én, szombaton 17 órára az Esterházy Pezsgőgyárba a Népek karácsonyára. Az ingyenes,  immáron hagyományosnak mondható karácsonyváró rendezvényen különböző nyelveken felcsendülő karácsonyi dallamok segítenek az ünnepi készülődésben és a lelkek egymásra hangolódásában.

Várjuk az ünnepet egy klasszikussal!

A Silhouette Balett december 11-én, vasárnap a tatabányai Puskin Művelédési Házban mutatja be Charles Dickens Karácsonyi ének című regényének színpadi táncos adaptációját Csáky Mária átdolgozásában. A darabra jegy vásárolható, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Tegyünk a felelős állattartásért!

A Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány Fuss a felelős állattartásért címmel közösségi futást szervez Tatán december 11-én, vasárnap. Az állatbarátok 12.30-kor rajtolhatnak el az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ, azaz a Kajakház elől. Aki futni nem szeretne, ám fontosnak tartja a felelős állattartást, sétálhat is. Az eseményen kutyákat is szívesen látnak. 

A szervezők a rendezvénnyel szeretnék felhívni figyelmet a felelős állattartásra, az ivartalanítás jelentőségére és az állatszeretetre.
A rendezvényen befolyt adományt pedig egy a felelős állattartásról szóló kiadvány nyomdai költségeire fordítják, amellyel a diákok körében népszerűsítik a felelős állattartást.

Ugyanitt ugyanekkor megrendezik az Árva Cicák Karácsonyát is. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban 12.30-tól egészen 17 óráig az alapítvány gondozásában élő  sok-sok árva cicus örökbefogadó napon találhat új és szerető gazdira. A simogatásért dorombolás lehet a jutalom. Aki örökbe szeretne fogadni, cicahordozót is vigyen magával. Az eseményen lesz arcfestés és házi sütivásár is.

Lucázzunk a Kossuth téren!

A Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola és Tatai Sokadalom karácsonyi szokásokat elevenít fel a tatai Kossuth réren december 11-én, vasárnap 11 órától. A résztvevők a református istentisztelet után a Kossuth téren gyülekezhetnek, ahol a szervezők jóvoltából megelevenedik egy-két olyan néphagyomány, amit elődeink is minden évben megéltek a karácsonyi időszakban. Lesz lucázás, betlehemezés, de még regölés is. A Kenderke fiatalabb és idősebb növendékei, valamint tanárai öltöznek hatalmas bundákba, kucsmákba, csizmákba, egyrészről, hogy biztosan ne fázzanak, másrészről, hogy még hitelesebb legyen a játék. A megvalósítás az "Öreg szülém karácsonya” című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02447 azonosító számú projekt támogatásával jön létre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában