Tájékoztatás

2022.12.02. 08:00

Figyelmeztetett az NNK: Dorogon most nem egészséges az utcán lenni

A levegő minőségét vizsgálták a szakemberek, amelyből az derült ki, hogy Dorogon most nem a legegészségesebb a szabad levegőn lenni.

Kemma.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint november utolsó napján Kazincbarcikán, Putnokon és Sajószentpéteren egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján. Kifogásolt minősítést kapott Dorog, Miskolc és Mosonmagyaróvár. A meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban jelentős változás nem várható.

Mint írták, a légszennyezettség különösen veszélyes a gyermekekre, a várandós kismamákra, az idősekre és a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Ők lehetőség szerint kerüljék a szabadban végzett fizikai tevékenységet, és kevesebb időt tartózkodjanak kint. Kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén is fontos belső tereink szellőztetése néhány perces kereszthuzat segítségével, legalább naponta kétszer. A fűtési szezonban a helytelen fűtési módok alkalmazása jelentősen befolyásolja a levegőminőséget, így ne fűtsenek nedves vagy kezelt fával, műanyaggal vagy egyéb hulladékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában