Környezetvédelem

2022.12.08. 13:03

Félmilliárdból alakul át a klímatudatosság jegyében Dorog

A város önkormányzata 500 millió forintot nyert el a városi zöldinfrastruktúra fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban.

W.P.

A Reimann Bányatörténeti múzeum környezete is megszépül a pályázatnak köszönhetően

Forrás: beküldött

A megyei önkormányzat döntése értelmében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP_Plusz) 500 millió forint támogatást ítéltek meg a dorogi önkormányzat által az „Élhető települések” nevű pályázati felhívásra benyújtott „Belterületi infrastruktúra fejlesztése Dorogon című” projektre. Mint ismert, a megyei önkormányzat által koordinált TOP_Pluszban 43 településen mintegy 7,3 milliárd forintnyi összeget fordíthatnak fejlesztésre.

A döntésekkel kapcsolatban a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke Tatabányán, a Megyeházán. Hodosi László, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályvezetője közölte, hogy a TOP-Pluszban benyújtott projektjavaslatokkal kapcsolatos döntések értelmében Dorogon is lehetőség nyílik uniós pályázati források felhasználására.

Megtudtuk azt is, hogy a fejlesztés során a települési környezet állapotát klímatudatos szempontok figyelembevételével kívánják javítani, éppen ezért Dorogon több beavatkozási pont is lesz. Közülük az egyik a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot érinti, az intézmény kertjét és rendezni szeretnék, illetve egy új városi teret alakítanának ki.

A projekt keretében fákat ültethetnek a Szent Imre, Szent László, Szent József és Szent Erzsébet utcákban. A Jubileum téri játszótér megújítása is fontos eleme a pályázatnak, akárcsak a vasútvonal melletti zöldsáv rendezése a Munkás utcában.

2021 decemberében avatták fel a Zsigmondy Vilmos lakótelep és a Munkás utca sarkán több száz négyzetméteres területen kialakított kutyafuttatót, ahol a lakosok biztonságosan, póráz nélkül futtathatják az ebeket. A körbekerített park továbbfejlesztését is tervezi az önkormányzat. Látványos változás várható majd a Köztársaság út mentén is: a tervek között szerepel a fasor megújítása, az elmúlt években elszáradt és kivágott, elöregedett fákat újabb példányokkal pótolhatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában