Játszótér függőlegesen

2022.12.01. 18:57

Falra mászhatnak a gyerekek az oroszlányi iskolában

Az oroszlányi általános iskola új, különleges sporteszközzel gyarapodott a diákok és a testnevelők nagy örömére. Az intézmény az Ön választ, mi segítünk! 11. fordulójának fődíját, 400 ezer forintot nyert a projektre.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Csaknem kétmillió forintos mászófalat adtak át november 30-án, szerdán késő délután a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornatermében. Az oroszlányi oktatási intézmény az anyagi forrás egy részét, 400 ezer forintot, a Tesco Áruház "Ön választ, mi segítünk" pályázatán nyerte el az oroszlányi és tatabányai vásárlók értékelése alapján, a projekt első helyezettjeként.

A fennmaradó összeg a diákok szülei és munkahelyeik támogatásából, valamint A Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány jóvoltából jött össze. A sporteszköz el is készült csaknem egy hónap alatt. Egyebek mellett ezért mondott köszönetet Mészárosné Fehérvári Mónika igazgató a tornateremben rendezett ünnepségen, mielőtt a harmadikosok birtokba vették volna a „játszóteret”.

– Álmodtunk egy nagyot. Álmodtunk egy költségeset. Ilyen nagy léptékű projektünk az iskolai alapítvánnyal közösen még nem volt – mondta el Mészárosné Fehérvári Mónika, aki szerint a Hunyadis diák a helyi sport utánpótlásának bázisa. Az igazgató a sport és az egészséges életmód népszerűsítésében látja a jövőt.

Mászás után egyensúlyozás

Az oktatási intézményben 25 osztály és összesen 640 gyermek tanul. Az iskola két tornaszobával rendelkezik, ami kevésnek bizonyul a mindennapos testnevelés órák megtartásához. Így már tervben van a következő fejlesztés is: az iskola saját testsúllyal mozgatható sporteszközökre pályázik. A Bosu labdák az egyensúlyfejlesztéséért felelősek, és nagy hasznukat vennék a testnevelés órákon.

A mászófal a tornaszoba oldalfalára került, középen Oroszlány emblematikus épületével, a Víztoronnyal. Rendhagyóan, vízszintes irányban kell használni, ami a gyerekek koncentrációját, egyensúlyérzékét, és toleranciáját fejleszti, valamint közösségi élményt is jelent. A fogantyúk különböző színűek és alakúak, így kreatív feladványokkal tartható fenn könnyebben a kis sportolók figyelme.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában