Megelégelték

2022.12.14. 11:16

Elég volt: elszállítják az üzemképtelen kocsikat, a tulaj fizeti a fuvart Tokodaltárón

A közterületen lévő roncs- és üzemképtelen gépjárművekre felszólítást tűznek ki, melyben határidőt állapítanak meg a gépjármű elszállítására.

W. P.

Forrás: Shutterstock

Tokodaltárón megelégelték a helyzetet, amelyet a közterületen „ottfelejtett” roncs- és üzemképtelen gépjárművek okoznak. Az önkormányzat a közösségi oldalán közölte, hogy a településen több helyen akadályozzák a forgalmat és balesetveszélyes helyzetet teremtenek ezek a járművek.

Az önkormányzat arra figyelmeztet bejegyzésében, hogy ha a tulajdonos a felszólításban kitűzött határidőn belül nem szállítja el a járművet, úgy azt egy telephelyre szállítják. A szállítás és a napi tárolás költsége ráadásul a tulajdonost terheli.

Megjegyezték továbbá, hogy a tulajdonosok, üzembentartók többszöri felszólítása ellenére a helyzet nem javult, ezért a község önkormányzata szerződést kötött a közterületen elhelyezett roncs- és üzemképtelen járművek elszállítására.  A közterületen lévő roncs- és üzemképtelen gépjárművekre felszólítást tűznek ki, melyben határidőt állapítanak meg a jármű elszállítására. Aki a felszólításban megadott határidőig az elszállításról nem gondoskodik, abban az esetben az önkormányzattal szerződésben álló vállalkozó szállítja el a gépjárművet saját telephelyére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában