Programajánló

2022.12.01. 20:01

Besegítünk a Mikulásnak: egy zsáknyi programot hoztunk nektek a hétvégére

Kézművesfoglalkozásokkal, koncertekkel, túrákkal teli napok várnak ránk.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tatai Angolkert - Esterházy Kiskastély - Nyári Lak

Adventi Mesevilág a Monostori Erődben

Advent második vasárnapjára egy igazi mesevilágot varázsolnak a szervezők a fűtőtt KlapkArénában, ahol két mesemusicallel és egy izgalmas Mikulás vadászattal várják a családokat. 11 órakor A rút kiskacsa mesemusical kerül bemutatásra, majd 12 órától megkezdődik a Mikulásvadászat. Délután 14 órakor kezdődik A halász meg a felesége című mesemusical, mely az egésznapos rendezvény záróprogramja is egyben. 

Adventi Mesevilág a Monostori Erődben
Forrás: Facebook! Monostori Erőd Komárom

Lencsehegy-kör közösségi bejárás

Ím eljött az idő, hogy bányásztúra szemszögből is megismerjük a Pilis gerincet. A kilátópontokról rálátást kapunk a szénmedence nagy részére. A túrázók érintik a Lencsehegyi bánya területét. A 11 kilométeres táv kicsit szuszogós de megéri. A  busz Dorogról, a  vasútállomásról 8:45-kor indul december 4-én és Kesztölcön a buszfordulóban ér célba. A szervezők kiemelték, hogy a rendezvény gyermek és kutyabarát túra. A Bányászkör maximum ezer forint támogatást elfogad, ezért cserében a 1 db Lencsehegy-kör jelvény jár. Molnár Márk

Lencsehegy-kör közösségi bejárás
Fotós: Molnár Márk / Forrás: Facebook/Bányászkör Instant Túrák

Mikulás kézműves foglalkozás Tatán

December 3-án, szombaton, az Angol parkba várják a szorgos kezeket, ahol délután három és öt óra között mikulásfigurák, huncut manók, ablakdíszek készülnek majd. 

ikulás kézműves foglalkozás
Forrás: Facebook/Tatai Angolkert - Esterházy Kiskastély - Nyári Lak

Mikulás mászás: hangulatos sziklamászás Tatabányán

Csak egy Mikulás sapkára lesz szükség, és piros ruhára ahhoz, hogy megtapasztalhassuk, milyen télen mászni! A sziklafal minden évszakban egy új arcát mutatja, és mindegyik egyedi hangulatot teremt a mászók számára. Várnak kicsiket, és nagyokat egyaránt, kezdőket, és haladókat is.
A bioznytalanoknak és azoknak, akik még nem próbálták a mászást, túraszervezést is biztosítanak a szervezők. Találkozó:  december 4-én, 9:30-kor Tatabányán a Gerecse Kapuja Látogatóközpont épületének hátsó részében található Vasalt utak bérlőüzletünk előtt. Bejelentkezés: e-mailben: [email protected] vagy telefonon: a 0670 609 01 11-es számon.

Mikulás Mászás Tatabányán
Forrás: Facebook/Vasalt utak

Karácsonyi varrás kicsiknek és nagyoknak a Puskinban

A Forgó Orsók Foltvarró Klub és a Puskin Művelődési Ház szervezésében karácsonyi varrást szervez kicsiknek és nagyoknak közös családi programot a készülődés jegyében december 3-án szombaton, délelőtt 9 órától. A téma: a manóvarrás lesz. A foglalkozást Tóthné Zsuzsa és Krüpl Edit tarja. Érdeklődni és jelentkezni e-mailben az [email protected]   és telefonon a 06-20/316-4773-as számon lehet.

Karácsonyi varrás kicsiknek és nagyoknak Tatán a Puskinban
Forrás: Facebook/Puskin Művelődési Ház

Mert pecázni télen is lehet: Táti Tó - Novák Feeder Mikulás Kupa

December 4-én, vasárnap reggel 6:30-tól várják a horgászokat a Táti tónál. A megnyitóra 7 órakor kerül sor, majd az etetést követően 9 órától indulhat a peca, egészen délután 15 óráig. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók. 

Táti tó Novák Feeder Mikulás Kupa
Forrás: Facebook/Táti tó

Mikulás-túra a Sasfészek Turistaházhoz

December 3-án, délelőtt 9:30-kor indul a Mikulás-túr az esztergomi vasútállomáson a 12-es peronról, a dobokői járattal. Az útvonal a következő képpen alakul: Két-bükkfa-nyereg – Pilis-nyereg – Sasfészek. Az autóval érkezők délelőtt 10 órakor találkoznak majd a Négyholdak parkolóban, és innen sétálnak fel a Sasfészekhez. Fontos tudnivaló, hogy a turistaháznál a Mikulás 12 órától adja át a gyerekeknek a csomagokat. 

A Mikulás-csomagok beszerzéséről, és feljuttatásáról Mindenki maga gondoskodik. A szervezők kérik, hogy a csomagokra jól láthatóan írják fel a gyerekek nevét. A háznál teával, forralt borral várják a regisztrált érkezőket. Regisztráció: az esemény Facebook oldalán, vagy a [email protected] e-ail címen lehetséges. 

Mikulás-túra a Sasfészek Turistaházhoz
Forrás: Facebook/Sasfészek Turistaház

Advent Komáromban: a Szabadság-térre kocsin érkezik a Mikulás

December 4-én, az ötórai gyertyagyújtás utánra várják a Mikulást a Szabadság térre, majd a BogárMuzsika gyermekkoncertjét és Janovszki Csenge népdalénekes ünnepi összeállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

Advent Komáromban
Forrás: Fcebook/Komárom

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában