Adomány

2022.12.14. 14:15

Szíveket is melenget a tűzhely, amit egy jógaoktatótól kapott a családok átmeneti otthona

Hagyományteremtő felajánlással élt Fodor Elvira vértesszőlősi jógaoktató és jelentős adományt ajánlott fel a Családok Átmeneti Otthonának (CSÁO). A szívet melengető gesztus példamutató is lehet sokaknak, hiszen jót tenni mindig jó.

Wágner Zsanett

Rozner Császár Ilona csoportvezető és Fodor Elvira az adományátadón

Forrás: 24

Fotó: Novotni Ákos

Délelőtt érkeztünk, fél órával korábban a megbeszéltekhez képest. Jutott elegendő idő a terepszemlére, amelyben Grátzer Ibolya gondozó volt segítségünkre. Megnéztük a nyolc szobát, a társalgót, a fürdőket és beszélgettünk a gondozott családokról.

Több sikertörténet is született már arról, hogy néhány hónap alatt mekkora változáson mentek keresztül a tatabányai Családok Átmeneti Otthonának lakói. A változás egyrészt a munkatársak lelkiismeretes munkájának, másrészt az ott dolgozók motivációs tréningjeinek köszönhető. 

Nyolc családról gondoskodnak, jelenleg huszonnégyen vannak az otthonban. Úgy tudjuk, az ünnepekre további hat fős családdal egészül ki a CSÁO, így teljes létszámmal működve kezdi meg az újabb évet. A lakók egy éven át élvezhetik az ellátást, ami legfeljebb 18 hónapig hosszabbítható.

Az otthont bejárva elérkeztünk a konyhához is, ahol saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy az ott lévő tűzhely megérett a cserére, és már az utolsókat rúgja. Két platni működik rajta a négyből, és egészen tegnapig úgy tűnt, hogy az új tűzhely költségeit az intézménynek kell majd kigazdálkodnia.

Ebben a pillanatban toppant be az átadásra Fodor Elvira. A jógaoktató a lehetőségekhez mérten – relaxációs óra bevételével – segítő kezet nyújtott az otthon lakóinak, miután több hete kiválasztotta a tatabányai szervezetet. Elvira hetekkel ezelőtt gyűjtötte össze az adományt, és a forintokat arra váltotta, amire a legnagyobb szükség volt a vezetőség szerint: egy tűzhelyre.

A jógaoktató munkája többrétű

Fodor Elvira szívesen áll jótékony akciók mellé és ismert arról is, hogy előszeretettel szervezi különleges helyszínekre jógaóráit. Mindezek mellett munkája is igen sokrétű: a munkahelyi “Me time” című előadásain keresztül mutatja meg annak az útját, hogyan lehet még inkább ösztönözni a dolgozót az eredményes munkavégzésre.

A vértesszőlősi oktató gyermekeknek is tart jógatáborokat Tatán. Szervezett már relaxációt uszályra, de a környei sószobába is hívta már a jóga iránt érdeklődőket. Az ászanákat, vagyis a jógagyakorlatokat bemutatta már a tatai Fényes-tanösvényen is. Lapunknak elárulta, a jótékony akciók sora csak most kezdődik.

Örömkönnyek szöktek a szemekbe az átadás pillanatában. Rozner Császár Ilona csoportvezető boldogan ölelte át az adományozót, körülöttük pedig a gondozottak válogattak a további ajándékok között. Kaptak még kedves plüssöket, szép rajzokat Elvira fiaitól, ráadásul néhány biztató szó is járt a csomagok mellé: “Minden jóra fordul!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában