Képzések

2022.11.29. 19:27

Szorosan együttműködik a Pázmány és az SZFE

Együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel (SZFE) – tudatták az intézmények a hivatalos honlapjaikon. 

W. P.

A képen balról jobbra: Birher Nándor dékán (PPKE BTK), Kuminetz Géza, a PPKE rektora, Rátóti Zoltán, az SZFE rektora és Dr. Antal Zsolt rektorhelyettes (SZFE)

Forrás: Beküldött

Dr. Kuminetz Géza, a PPKE rektora és Rátóti Zoltán, az SZFE rektora ünnepélyes keretek között hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Birher Nándor dékán (PPKE BTK) és Antal Zsolt rektorhelyettes (SZFE) jelenlétében a Színház- és Filmművészeti Egyetem Könyvtárában. Az aláíráson és az azt követő egyeztetésen a két intézmény vezetése vett részt. 

Az együttműködési megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy a két egyetem a jövőben közösen indíthasson képzéseket, illetve a meglévő szakok működését egységesítse, különös tekintettel a drámapedagógia és művészeti tanárképzés területén. Az együttműködés célja, hogy a PPKE és az SZFE az oktatási, kutatási és társadalmi tevékenységét összehangolja és számos további területen partnerként dolgozzanak együtt.

Rátóti Zoltán, az SZFE rektora köszöntőjében kiemelte, a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyitott a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre, ezért fontos, hogy olyan kiemelkedő oktatási és tudományos szövetségest tudhat maga mellett, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kuminetz Géza rektor kiemelte, hogy a PPKE részéről az együttműködés megvalósításában szakmailag a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar működik közre, építve a megállapodás körébe tartozó területek eredményeire, az együttműködésben indítható képzések és interdiszciplináris kutatások szerepére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában