Sokadalom

2022.11.19. 16:20

Mire megy egymással 42 ezer vadlúd és egy róka Tatán? – a videóból kiderül

Az Öreg-tavon telelni készülő vadludak az idén sem maradtak váratlan vendég nélkül. Az egyik éjszaka egy kis vörös látogatta meg őket. Videón a találkozás.

Kemma.hu

Forrás: Tatai Vadlúd Sokadalom/Facebook

Mint azt a Tatai Vadlúd Sokadalom a hivatalos közösségi oldalán közölte, mostanra már 42 ezer vadlúd költözött az Öreg-tóra. Közülük 41 ezer 900 nagy lilik, 80 nyári lúd, 2 tundralúd, 18 vörösnyakú lúd, egy apácalúd, egy örvös lúd és egy kis lilik. A ritka tundraludakról egy hangulatos közös videót megnézhetünk az esemény oldalán.

Mindeközben a Ferencmajori-halastavaknál 6260 vadlúd gyülekezik, amelyből 6247 nagy lilik, 2 tundralúd, 6 vörösnyakú lúd, 4 kis lilik és egy apácalúd.

Az igazi izgalmakat azonban egy tavalyi esethez hasonlóan egy róka látogatása okozta a tavon a napokban. A ravaszdi négylábú a vadludak éjjeli pihenése közben próbálkozott könnyű zsákmányszerzéssel, ám végül csalódnia kellett. A pórul járt kis vörös végül némi kagylóval vigasztalódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában