Húspultos bódé

2022.11.29. 20:02

Mesteri munkáiért két érmet hozott haza a világbajnokságról a komáromi kötődésű cukrász

Bronz- és ezüstérmet érdemelt ki látványos alkotásaival Podmaniczky Krisztina Kricky, a kulináris világbajnokságon.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: Facebook/Podmaniczky Krisztina

Az ötnapos nemzetközi megmérettetést Luxemburgban rendezték meg, ahol ötvenöt ország csaknem kétezer szakembere versenyzik a világ egyik legnagyobb seregszemléjén. Kricky cukrász artisztika kategóriában indult, két munkájával. Élő videójában elmondta, az alkotásokon másfél hónapot dolgozott.

Az egyik műve egy húspultos bódét ábrázolt, megkapó részletességgel: még szemeteskukát is formázott a bódé mellé. A húsok mellett fokhagyma, paprika is lógott. Kolbászok, sonkák, virslik is készültek cukorból. A pult előtt egy néni áll, aki éppen vásárol, eközben pedig nem veszi észre, hogy a kutyája épp a dolgát végzi a bódé sarkában. Ez az alkotás a zsűri szerint ezüstérmet ért.

Következő versenymunkája saját magát, Krickyt ábrázolta, amint saját magát igyekszik megformálni, meglehetősen mérgesen. Alkotása a zsűritől végül bronzérmet érdemelt. Facebook-oldalán Kricky arról írt, a világbajnokság azért is volt számára, mert az egyik fia el tudta kísérni őt, a másik pedig otthonról drukkolt.

– Óriási dolog, hogy egyáltalán a mostani helyzetben ki tudtam jutni ide – írta Kricky. – Az eredmények, ha boldoggá nem is tettek, de alázatra és hálára tanítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában