Napirenden

2022.11.28. 08:16

Már lehet jelentkezni szociális tűzifára Szákszenden is

Az Észak-Vértes Erdészeti Igazgatóság leszállította az 55 erdei köbméter szociális tűzifát Szákszendre, igényelni november 15-étől lehet, és már érkeztek is be kérelmek. Egyebek mellett erről volt szó a testület legutóbbi ülésén.

W. Zs.

Forrás: beküldött

Az önkormányzat a rendelkezésre álló keret mértékéig legfeljebb 3 erdei köbméter tűzifa segélyben részesíti a feltételeknek megfelelő rászorulókat. Tűzifajuttatást az kérelmezhet, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg  a 114 ezer forintot. Egyedül élők esetében a havi jövedelemhatár 156 ezer 750 forint.

A konyha kivételével lezárult a faluház – Magyar Falu Program forrásából biztosított – belső felújítása, a külső rekonstrukcióra pedig majdnem 70 millió forint értékben nyújtottak be pályázatot az Élhető települések felhívásra. Siker esetén a 100 százalékos finanszírozásból külső szigetelést kaphat a faluház, vásárolnak belőle klímát, kicserélik az asztalokat és a székeket, valamint beszereznek kerti pavilonokat.

Elhangzott, hogy tervszerű, szigorú és takarékos pénzügyi gazdálkodásnak köszönhetően az első három negyedévben az önkormányzat folyamatosan teljesítette a kötelező feladatait. A gazdálkodásról készült beszámoló szerint a 9 hónap alatt megvalósult a víziközmű felújítás, buszmegálló létesült, elkészült a csapadékvíz-elvezető árkok tervdokumentációja, megérkezett az elektromos kisteherautó, számítógépet, monitort vásároltak az óvodába, sátrakat és üveges hűtőt rendezvényekre, valamint bojlert az albérleti lakásba.

A rendelési időn kívül végzett központi orvosi ügyeleti szolgáltatásról is tárgyaltak

A szolgáltatási szerződés december 31-én lejár. A szolgáltatást Oroszlány, Bokod, Kecskéd, Szákszend, Dad és Kömlőd területén az INTER-AMBULANCE Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. látta el. Ám az orvosi ügyeleti rendszer biztosítása az állami mentőszolgálat feladata lesz, ezért lehetséges, hogy a jelenlegi szolgáltatóval nem is kell szerződni.

Az ülésen elfogadták az Önkéntes Tűzoltó Egyesület beszámolóját is. Végül zárt ülésen döntöttek a BURSA Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában