Konzultáció

2022.11.15. 20:16

Lenyűgözte Tatabánya-Óváros Kósa Lajost

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az országjáró konzultációs körútjának egyik állomásaként Tatabányára érkezett kedden este. Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője látta vendégül a Tulipános Házban. A fórumra a térségből is sokan érkeztek.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az országjáró konzultációs fórum kezdete előtt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatót tartott. 

Tatabányán egyeztetett Bencsik János és Kósa Lajos
Kósa Lajos
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Kiemelte: a magyar embereket leginkább foglalkoztató témák jelenleg az infláció, az energiaválság, s hogy a szomszédunkban zajló háború befejezéséig milyen kormányzati intézkedésekre lehet szükség. Szóba kerültek a kormány által hozott döntések is, amelyek a politikus szerint egytől egyig a magyar emberek védelmét szolgálják. Ilyen a rezsicsökkentés fenntartása, a munkahelyek védelme, és az élelmiszer ársapkák.

– A nemzeti konzultáció azokra a korlátozásokra is kitér, amelyeket az Európai Unió vezetett be. Ma már jól látszik, hogy a szankciók eredménytelenek, hiszen a háború folytatódik, Oroszország nem hátrált meg, nem gyengült. Sokkal inkább nehéz helyzetbe került az unió gazdasága – mondta Kósa Lajos. - Ezért indította el a kormányzat a konzultációt, hogy a magyar emberek véleményére támaszkodó politikát tudjon folytatni. Azt látjuk: az emberek döntő többsége értelmetlennek látja ezt a szankciós politikát, amely nehezen kezelhető háborús inflációs és szankciós energiaválságot vetít elő.

Tatabányán egyeztetett Bencsik János és Kósa Lajos
A Tulipános Házban sokan voltak kíváncsiak a tájékoztatóra
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A politikus kiemelte: fontos, hogy december közepéig minél többen töltsék ki és küldjék vissza a konzultációs lapokat, és vegyenek részt a párbeszédben, mondják el véleményüket a konzultációkon. Ahogy tették korábban is, hasonló konzultációs körutak alkalmával. Sok jó javaslatot hallottak már. Ilyen volt például, hogy legyen illetékmentes a testvérek közötti öröklés, és egy hölgy felvetette korábban azt is, hogy csak azok kaphassanak családi pótlékot, akiknek a gyermeke rendszeresen jár iskolába. Ma már minkét felvetést jogszabályi környezetbe helyezték, alkalmazzák.

A fórumon Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője köszöntötte a nagy számban megjelent érdeklődőket, majd a megváltozott gazdasági környezetről, a háború okozta következményekről szólt. A késő estébe nyúló, nagy érdeklődéssel kísért fórumon a résztvevőknek a politikusok beszámolóját követően volt lehetőségük kérdéseket is feltenni.

Lenyűgözte az Óváros
– Ilyen szép épületben Tatabányán még nem jártam! – kezdte mondandóját Kósa Lajos a Tulipános Házban megszervezett konzultációs fórumon. Hozzátette: nagyon pozitív élményként élte meg, amikor kiszállt az autóból, és meglátta ezt a gyönyörű épületet.

– Harmincnégy éve járok Tatabányára, eddig főként a megyeközpontban szervezett fórumokon vettem részt. Mikor megérkeztünk, azt hittem eltévedtünk, nem tudtam, hogy ilyen szép részei is vannak ennek a városnak. A vele szemben lévő Népház épülete is lenyűgöző. Legközelebb is Óvárosban szeretnék fórumot tartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában