Biztonságban, biztonságosan

2022.11.28. 06:50

KRESZ-pályán tanulhatnak okosan közlekedni a süttői óvodások

Az öntött gumiburkolatú, szegélykövekkel megerősített KRESZ-pálya kialakítása és mintázata is gyermekbarát, idő- és időjárásálló, több évszakon keresztül használható, biztonságos és korszerű.

W. P.

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” (2022) pályázatán régi álma valósulhatott meg a Süttői Százszorszép Kétnyelvű Óvoda és Bölcsődének, az óvodás gyermekek számára ugyanis egy KRESZ-pályát alakítottak ki. A sikeresen pályázó Süttő Község Óvodásaiért, Bölcsődéseiért Közhasznú Egyesület tájékoztatása szerint az említett fejlesztés révén a gyermekek a korosztályuknak megfelelő közlekedési eszközöket használhatják a biztonságosan elkülönített pályán, ahol megtanulhatják az alapvető közlekedési szabályokat, továbbá megismerhetik a közlekedési táblákat is.

Az egyesület tájékoztatása szerint a jelenlegi intézmény a 10-es főút mentén található, ezért a nevelőtestület fontosnak tartja, hogy megtanítsák a gyermekeket a helyes közlekedésre, illetve hogy elsajátítsák az óvodások a szabályokat is, melyre a pálya révén idén ősztől lehetőség nyílik.

A szervezet közölte, hogy az alapozási munkálatokat a fenntartójuk finanszírozta, a kivitelezést pedig a Simán-Közmű Kft. végezte el, a cégnek ezúton is köszönik a segítséget. A pálya gumiburkolatának kivitelezését a 3B Line Europe Kft. végezte a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében, mintegy 2 millió forint értékben. A létesítmény egyébként a régi bölcsődei udvaron kapott helyet, melynek környezetét is rendezték. Ha beköszönt a tavaszi jó idő, akkor a gyermekek folyamatosan használhatják a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában