Terápiás kutya

2022.11.27. 09:13

Dr. Simon újra rendelt a tatai diákok nagy örömére

A terápiás kutya mindig különleges élményt ad a gyerekeknek. Érdekesebbé teszi a tanulást, a tapasztalatszerzést.

G. D. V.

Dr. Simon ezúttal a Vaszary János Általános Iskolában rendelt. A 7.b osztályos tanulói kutyaterápiás foglalkozáson vettek részt a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében. Mint arról korábban beszámoltunk: a könyvtárban rendszeresen találkozhatnak Dr. Simonnal, a terápiás magyarvizsgával az iskolások. 

A gyerekek kikapcsolódtak, különleges élményt nyújtott számukra a találkozás. Dr. Simon jelenlétével jó csapatépítő, együttműködésre tanítja a kicsiket.  A játékos tréningen a gyermekek társas kapcsolataikat mélyíthetik el. Az együttműködés játékos formái segítségével vállnak igazi élménnyé és maradandó tudássá. Dr. Simon nagyon különleges kutya.

Pusztán azzal, hogy ott van egy tréningen vagy egy terápián, csak mert hagyja magát simogatni, oldja a feszültséget, segít közelebb hozni az embereket egymáshoz. Közös témát ad a résztvevőknek a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre és nem utolsó sorban, kiváló modell is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában