Ellenőrzések

2022.11.30. 12:51

Az ünnepi időszakban hamar meglehet a baj, megyénk rendőrei óva intenek mindenkit

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A bevásárlások idején – talán az év vége miatt – már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk. Emiatt könnyebben válhatunk bűncselekmény áldozatává vagy közlekedési baleset érintettjévé. Ennek apropójából a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiadott egy tájékoztatót. 

Közleményükben azt írják, az ünnepeket megelőző bevásárlás időszakában a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, piacokra, benzinkutakra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol valószínűbb lehet a vagyon elleni jogsértések bekövetkezése. A közrend, a közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében kollégáik visszatérően ellenőrzik ezeket a helyeket, emellett forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, szükség szerint tájékoztatással segítik az állampolgárok biztonságos közlekedését.

Ezen időszak alatt az egyenruhások együttműködnek a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet dolgozóival. Továbbá, a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordít a közlekedési szabályokat megsértők kiszűrésére, különös tekintettel a gyorshajtókra és az ittas járművezetőkre.

A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában