Helyi közélet

2022.10.28. 18:03

Villogtak a szirénák, készültek a sebsminkek: Kéklámás nap volt a Vértes Centerben

Sokan szeretnének rendőrök, tűzoltók vagy katonák lenni, október 28- án, pénteken, bizonyára még többen így gondolták. Az idén is megszervezték a hosszú évek óta népszerű Kéklámpás napot a Vértes Centerben, a szirénások mindennapos munkáját bemutató rendezvényt.

Wágner Zsanett

A jövő katonái is feltűntek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az idén is sokan érkeztek a pénteki Kéklámpás Nap programjaira a Vértes Centerbe, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák standjaihoz. Ezenkívül a Vöröskereszt megyei szervezete is kitelepült, ahol az újraélesztés folyamatát mutatta be Bagdi Amina egy ambubabán. 

Többen kértek sebsminket Zigó Anett megyei elsősegélynyújtó vizsgakoordinátortól, aki szorgosan festette az érdeklődők karjára a szúrt és vágott sebeket, az ételszínezékkel vegyített sólisztgyurmát. Ezenkívül életmentéssel kapcsolatos kérdésekre is keresték a választ a munkatársak, de színezhettek is az apróságok.

A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezredtől is kitelepültek önkéntesek, a 12. területvédelmi zászlóalj szakemberei szívesen osztották meg a tartalékos rendszerrel kapcsolatos elméleti tudásukat. A katasztrófavédelem egy 21. századi technikai eszközzel, a VR  szemüveggel érkezett. Jóvoltukból virtuális lakásban találtuk magunkat, aminek helyiségeiben tűzveszélyes anyagokat mutattak be, például egy radiátort, vagy bekapcsolt vasalót. Végül oktató videón keresztül adtak jótanácsot a biztonságos tűzoltáshoz. Kiállítottak egy tűzoltófecskendőt, de még az apróságok is felpróbálhatták a kisméretű tűzoltóruhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában