Kerek évforduló

2022.10.28. 20:07

Tüneményes műsorral ünnepeltek a Kertvárosi Óvoda lurkói a kerek évfordulón (fotók)

Erős Gábor szerint Esztergom mindegyik óvodájában egyaránt kiváló nevelői munka folyik.

W. P.

Több táncot is előadtak az óvodások

Forrás: Óra

Fotó: Walczer Patrik

Pénteken nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte fennállásának nyolcvanadik évfordulóját az Esztergomi Kertvárosi Óvoda, melyen Tóth Rita intézményvezető köszöntötte a meghívott vendégeket, majd felidézte a kezdeteket.  

1941-ben dr. Etter Jenő, Esztergom akkori polgármesterének javaslatára a képviselők megszavazták, hogy megvásároljanak egy kis bányászházat a Kolozsvári úton, melyet óvodává alakítsanak át. Az elmúlt évtizedek a folyamatos bővülésről, a korszerűsítésről, a sikeres munkáról és az összetartásról szóltak. Kiemelte Sándor Józsefné Magdika és Buzásné Pusztai Judit korábbi vezetőket, akik nélkül az óvoda ma nem tarthatna itt. 

Műsor - Az ünnepségen elsőként a Csiribiri Gyermek Néptánc Csoport lépett fel Pintér Helga óvodapedagógus vezetésével. Következőként Gáspár Mónika óvodapedagógus az Aranykulcsocska mesét adta elő a résztvevőknek. Demeter Balázs, a kertvárosi intézmény egykori óvodása, valamint felkészítő tanára, Lőrinczné Csizmadia Katalin fuvolán előadta Stamitz Duos című szerzeményét. A műsor zárásaként az óvónői kórus énekelt el néhány dalt. 

Hernádi Ádám polgármester elmondta, hogy büszke az esztergom-kertvárosi intézményre, ami a többi óvodához képest a tematikus programok terén megtalálta az egyediségét. Végül azt kívánta, hogy ünnepeljék együtt egy évtized múlva a kilencvenedik évfordulót. 

Sztojka Attila országgyűlési képviselő, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos elárulta, hogy ő is ebbe az óvodába járt, majd kiemelte, hogy a nevelőtestület tagjai a mai napig oly mértékben bevonják a szülőket az intézményi működésbe, ami a közösség megerősítését szorgalmazza. Hangsúlyozta, hogy az óvodapedagógusok hivatástudata elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy egészséges és boldogabb életre neveljük a gyermekeket. 

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője példamutatónak nevezte az esztergomi óvodákban zajló nevelői munkát és azt kívánta, hogy a következő évtizedek is ugyanilyen tisztességben teljenek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában