Fejlesztések

2022.10.17. 14:40

Új sportpályának örülhetnek a gyerekek a komáromi iskolában

Sportpályával gazdagodott a észak-komáromi Jókai Mór Iskola, amelyet az utóbbi években csaknem egymillió euróból fejlesztettek.

Kemma.hu

Forrás: Jókai Mór Alapiskola Komárom/Facebook

Az észak-komáromi tanintézmények hosszú ideig voltak elhanyagolt állapotban, ám az utóbbi években elindult az oktatási intézmények felújítása és végre méltó állapotba kerülnek az iskolák és a sportpályák. Ezt Vörös Mária, az iskola korábbi igazgatója és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének alelnöke nyilatkozta az Új Szó kérdésére a sportpálya avatóján.

Azt már Mátyás Katalin iskolaigazgató árulta el, hogy az új atlétika pályát egy mintegy 115 ezer eurós fejlesztéssel valósították meg. Az igazgató elárulta, hogy a sportpályákhoz gyakorlatilag azóta nem nyúltak hozzá, mióta több mint 60 évvel ezelőtt megépítették. A beruházást teljes egészében Észak-Komárom önkormányzata állta. Megjegyezte: örömteli, hogy 2021 végén megtörtént az iskola nagyobbik részének hőszigetelése, az elmúlt nyáron pedig a villanyhálózatot, a világítást és a fűtésrendszerünket korszerűsítették 250 ezer euró értékben.

Keszegh Béla polgármester kiemelte: összességében közel egymillió eurót megközelítő összegben zajlottak fejlesztések az intézményben az elmúlt négy évben, amiből 900 ezer volt az önkormányzati és pályázati támogatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában