Testületi ülés

2022.10.26. 18:50

Új menetrendekről, pályázatokról, vagyongazdálkodásról, felújításokról tárgyalt a tatai testület

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete október 26-án tartotta soros ülését a Városházán.

Goletz-Deák Viktrória

Forrás: tata.hu

A tata.hu beszámolója szerint az ülés rendelet-alkotáshoz kötődő előterjesztéssel kezdődött, melynek témája a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletmódosítás partnerségi egyeztetésének lezárása volt. Vagyongazdálkodáshoz két napirendi pont kapcsolódott, egy beszámoló az önkormányzat által haszonbérbe és bérbe adott ingatlanok, valamint az ugyancsak bérbe adott üzlet- és irodahelyiségek ellenőrzéséről. Ezzel kapcsolatban Michl József polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzatnak nagyságrendileg 100 hektárnyi területű termőföldje van.

Michl József
Forrás: Tata.hu

- A termőfőldek bérbeadását külön jogszabályok határozzák meg. Ezekből 3-4 millió forint bevétele van a városnak, ugyanis a földek túlnyomó részét ingyenesen használja oktatási célokra, gyakorlati tevékenységekhez a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskola. 20 körüli azon ingatlanok száma, melyek üzleti és ipari tevékenységekre vannak bérbe adva, ezek évente 20 millió forint bevételt hoznak - sorolta a polgármester.

Tatai Testület
Forrás: Tata.hu

Az októberi ülés témái között szerepelt az a tájékoztató, mely az Európai Uniós pályázatokra vonatkozó aktuális információkat tartalmazza. A volt Tiszti Klub helyén, az Ady Endre utcán már épül az új, városi könyvtár és tudásközpont. A polgármester elmondta, hogy a kivitelezés során akadtak olyan műszaki akadályok, melyek a tervezésnél nem voltak előre láthatóak. 

Testületi ülés Tata
Forrás: Tata.hu

- Ilyen például az épület egykori színháztermének födémszerkezete, amiről kiderült, olyan mértékben károsodott az idők során, hogy újat kell építeni. Többek között emiatt van szükségünk többletköltségre a beruházáshoz, ezért arról szavaztunk, hogy a kormányhoz fordulva kérünk további támogatást. Ugyanez történt az angolkerti Malomkert projektünk esetében is, itt szintén kiegészítő támogatást igénylünk, miután menet közben műszaki nehézségek merültek fel - magyarázta Michl József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában