Magyar Falu Programmal

2022.10.15. 15:59

Új fecskendővel és védőruházattal lettek gazdagabbak a környei önkéntesek

A Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a Magyar Falu Programnak köszönhetően az oltásához és a műszaki mentésekhez szükséges gépjárműfecskendőt sikerült vásárolnia. Így már első kiérkezőként is biztosítani tudják az oltóvíz és eszközszállítás terén a beavatkozás sikerességét.

Sugár Gabi

A legújabb beszerzés a szivattyúval szerelt gépjárműfecskendő előtt a tűzoltók, az országgyűlési képviselő és a település vezetője

Forrás: környe.hu

Környe területén évente átlagosan 50-60 káresemény történik, melyekre 95 százalékos rendelkezésre állással tud reagálni a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A szomszédos településekkel együtt több mint 6 ezer állampolgár ellátásában vesznek részt. Munkájukat gyakran nehezen megközelíthető helyeken végzik, helyenként az oltóvíz utánpótlás hiányával is meg kell küzdeniük, éppen ezért már jó ideje tervezték egy gépjárműfecskendő beszerzését.

Az idei esztendő 10 milliós összértékű beszerzéseinek projektzáró rendezvényét tartotta tegnap a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.
Beke László polgármester szólt a résztvevőkhöz
Forrás: környe.hu

A Magyar Falu Program Falusi Civil Alaphoz sikerrel benyújtott pályázatuk projektzáró rendezvényén részt vett többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke, Szunyog Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Madari Csaba, a Tatabányai Rendőrkapitányság kapitányságvezetője is a Közösségi és Tájház udvarán.

Az idei esztendő 10 milliós összértékű beszerzéseinek projektzáró rendezvényét tartotta tegnap a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.
Czunyiné dr. Bertalan Judit is köszöntötte a megjelenteket
Forrás: környe.hu

Az eseményen elhangzott: az egyesület a Civil szervezetek működésének biztosítása elnevezésű pályázaton áprilisban 1,2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyből 4 garnitúra bevetési védőruházatot vásároltak. Júniusban a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség működési támogatásából és a tavalyi évről megmaradt adó 1 százalékából munkavédelmi ruhákat szereztek be. Az év elején pályáztak a gépjárműfecskendőre a Magyar Falu Program Civil Alap forrására, s 7 millió forintot nyertek, s ezt 300 ezer forinttal egészítették ki, s vásárolták meg Ausztriából a Steyr 13S23 L31 típus Rosenbauer szivattyúval szerelt gépjárműfecskendőt.

Az idei esztendő 10 milliós összértékű beszerzéseinek projektzáró rendezvényét tartotta tegnap a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.
10 milliós összértékű beszerzések projektzáró rendezvényét tartották meg
Forrás: környe.hu

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati támogatásából félmillió forintért vehettek viharkár felszámoló felszereléseket, egyéni védőeszközöket, valamint szintén félmillióért kárhely megvilágító LED technológiás nagyfényű állványos és mobil lámpákat. Az egyesület az üzemanyag, valamint a termékek, eszközök folyamatosan növekvő ára és a még ki nem fizetett kintlévőségei ellenére is működik, fejlődik, amiért Popovics Milán elnök köszönetét fejezte ki a környei önkormányzat számára, mivel az éves működési támogatásukon túl pénzügyi kiegészítéssel és fizikai segítséggel is segíti a munkájukat.

Elismerést, ajándékot kaptak

Az ünnepségen Popovics Milán, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kiemelkedő szakmai tevékenységéért elismerő oklevélben és ajándéktárgy jutalomban részesítette Matics Gergely Zoltánt, Nagy Miksa Tamást, Bakó Lilit, Eőri Balázs Jánost, Murcsik Zsoltot és Varga Bendegúzt.

Az eseményen az egyesület szakmai támogatásáért ajándékot vehetett át Szunyog Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és dr. Madari Csaba, a Tatabányai Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, a gyakorlati felkészítésükért, a képzéseik megvalósításáért a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Muzslai László, valamint az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, Szabó Imre, a pályázatok megírásához nyújtott szakmai iránymutatásért a tűzoltó szövetség elnöke, Ágoston Gábor és a polgárőr szövetség alelnöke, Nagy Aladár.

Kedves ajándékkal érkezett a rendezvényre a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság képviseletében Sikrai Attila, aki az elnöki záróbeszéd előtt Kolozsvári Johanna, a Kunhegyesen élő nyugdíjas amatőr festőművész alkotását nyújtotta át. A művész a tűzoltók iránti tiszteletből és munkájuk elismeréséül már több mint 200 festményt készített és juttatott el országszerte hivatásos és önkéntes állományokhoz, köztük a megye tűzoltó egyesületei számára is – írta a kornye.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában