Tisztújítás

2022.10.07. 20:30

Új elnökség a Szivárvány Táncegyüttes egyesület élén

A környei Szivárvány Táncegyüttes egyesülete 1995-ben alakult, legfőbb célja a magyar és nemzetiségi hagyományok ápolása, a táncegyüttes tevékenységének támogatása, a közösségformálás.

Kemma.hu

Forrás: kornye.hu

A környei Szivárvány Táncegyüttes egyesülete 1995-ben alakult, legfőbb célja a magyar és nemzetiségi hagyományok ápolása, a táncegyüttes tevékenységének támogatása, a közösségformálás. Ennek keretében fennállása óta támogatja a táncegyüttes munkáját, fesztiválokon, fellépéseken való részvételt, a táncosok táborozását, jutalmazását, valamint segít a művészeti vezetők által szervezett programok megvalósításában.

Az civil szervezet alapszabályában foglaltak alapján ötévenként tisztújítást tartanak, ez adta az apropóját a szeptember 30-ai rendkívüli közgyűlésnek. A pénzügyi és szakmai beszámolók elfogadása mellett teljesen új elnökséget választott a tagság, miután László Márta, az egyesület alapító elnöke és a két elnökségi tag, Barta Gizella és Szántó Attila lemondott, azaz – az elnök szavaival élve – átadták a stafétát, adta hírül a kornye.hu.

A jelenlévő tagság egyöntetűen megszavazta Vikor Eszter közgazdászt, a táncegyüttes aktív tagját az egyesület új vezetőjének, az elnökség tagjainak pedig Jordán-Holló Mónikát és Domán Gyulát.

A felügyelő bizottság tagjaiban is változás történt: Szücs István helyét Kószásné Varga Mónika foglalja el, Soósné Trencsényi Teréz és Vadas Renáta továbbra is vállalta a megbízatást öt évre.

Az egyesület tagsága is megújult, az együttes felnőtt-ifjúsági korcsoport táncosai is csatlakoztak a tagsághoz. Ez „biztosíték” a jövőhöz, az egyesület fennmaradásához.

Jakab András és Kelemen Petra Piroska a táncegyüttes művészeti vezetői megköszönték a leköszönő elnöknek, László Mártának a közel három évtizedig tartó, megbízható vezetői tevékenységét, valamint segítségét a művészeti munkájukhoz. Az újonnan megválasztott elnöknek, Vikor Eszternek és a vezetőségi tagoknak hatékony és sikeres együttműködést kívántak.

A leköszönő és új elnökség ezúton fejezi ki köszönetét és háláját a legkitartóbb egyesületi tagoknak, akik hosszú éveken, évtizedeken keresztül segítették, támogatták a civil szervezetet, valamint a fő támogatóknak, Környe Község Önkormányzatának és a Csoóri Sándor Alapnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában