Magyar Falu Program

2022.10.30. 09:00

Új burkolat és szegély

Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása elnevezésű alprogramban mintegy 33 millió forint támogatást nyert el, ezt az összeget a község keleti szélén található Nádas köz felújítására fordították.

W. P.

 A nagy forgalom és a korábbi közműépítések miatt a kopóréteg jelentősen elöregedett, töredezett volt, helyenként pedig meg is süllyedt. Az időszakos javítások ellenére több úthiba is keletkezett, a kátyúk pedig igencsak megnehezítették a közlekedést. 
A sikeres pályázatnak köszönhetően mintegy 300 méter hosszan új burkolatot kapott az úttest, melyet a szakemberek ki is szélesítettek, süllyesztett szegélyt is beépítettek, az aszfaltozás mellett pedig zúzottköves padkát is kialakítottak. 
Információink szerint az önkormányzat az említett utca felújításához kapcsolódva lebontotta a régi, Fő utcai kereszteződésnél álló buszvárót, majd mintegy 2 millió forintos saját forrásból új, komfortos, a kor igényeinek megfelelő buszmegálló épült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában