Szabadságharc

2022.10.23. 18:49

Tatabányán megemlékeztek az '56-os forradalom megyei hőseiről is

Megkondult a lélekharang, majd Tatabánya Város Fúvószenekara előadásában felcsendült a Himnusz. A megyeközpontban a Béke parkban szervezték meg az október 23-ai forradalom és szabadságharc emlékére az ünnepséget.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Szücsné Posztovics Ilona polgármester beszédében felidézte a hatvanhat évvel ezelőtti történéseket. Szólt a „pesti srácokról”, akik hittek a jövőben, a változásban, amely sajnos áldozatok árán sem következett be akkor.

Bencsik János országgyűlési képviselő emlékezett a tatabányai, tatai és baji hősökre. Azokra a helyi közösségeket megtartó, hétköznapi életet élő fiatalokra, akik áldozatul estek. Hozzátette: fontos a megváltozó körülményekhez való alkalmazkodás, ez is az egyik leckéje '56-nak, hiszen minden időben, mindig ugyanarra vágynak az emberek: megértő családra, boldogulásra, szabad életre, megélhetésre.

A rendezvényen közreműködött Baráth Áron előadóművész, majd a város és az intézmények vezetői elhelyezték az emlékezés virágait, koszorúit az emlékműnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában