Évforduló

2022.10.18. 09:12

Szivárványnapokkal ünnepelték Tatabánya 75. születésnapját a dózsások (képek)

A tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola október 15-én izgalmas programokkal ünnepelte meg a város 75. születésnapját.

Kemma.hu

Forrás: Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola

A Szivárványnapok rendezvénysorozatot 15 évvel ezelőtt kezdték el az akkor 60 éves város megünneplésével a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskolában. Az idén a pedagógusok látványos és szórakoztató programokat szerveztek a diákoknak.

A rendezvénysorozaton felidézték Tatabánya múltját: a város történetét, a bányászhagyományokat, a művészeti életet és eredményekben gazdag sportmúltat. A napot jókedvű dalolással kezdték, a Bányászhimnuszt énekelték el közösen.

Mivel a várost 1947-ben vonták össze a négy elődtelepülésből, ezért 1947 métert futottak az iskola körül. Gyerekek és pedagógusok együtt teljesítették a távot, így jegyezve meg egy életre a neves dátumot.

Tatabánya történetének megismerését korabeli filmhíradók segítségével folytatták az iskolában. A gyerekek bepillantást nyerhettek a kőfejtés, bányászélet világába. Izgatottan fedezték fel, hogy a ma ismerős városrészek hogyan néztek ki a régi fotókon.

A nap folyamán tanulságos és játékos feladatlapokat is megoldhattak a diákok. Néhányan bányászlámpákat és söröskorsókat is színeztek, melyekkel a nap végén jóízűen koccintottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában