Korszerűsítés

2022.10.31. 16:16

Napelemet kapott a Micimackó Keréktelekin

A Kerékteleki Micimackó Óvoda tetejére is napelem került az energetikai korszerűsítés részeként.

G. D. V.

Az óvoda is kapott napelemet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az energetikai korszerűsítés részeként a pincében lévő régi gázkazánt lecserélték kondenzációs gázkazánra, automatikával programozható fűtésszabályzóval, ami heti időprogramok kezelésére is alkalmas. Illetve fordulatszám-szabályozású szivattyúk beépítése is megtörtént. 

Az óvoda villamosenergia felhasználásának csökkentésének, kiváltásának érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszer telepítésére került sor. 
Az elmúlt éves számlák és a meglévő villamosenergia-felhasználás alapján 16 csúcsteljesítményű napelempanel felhelyezésére volt szükség. 

Az előírások szerint a rendszernek tartalmaznia kellett az áramszolgáltató által elfogadott invertert, a napelemek tetőre rögzítéséhez szükséges tartószerkezeteket, egyen-, és váltakozó áram oldali túlfeszültség védelmeket. Mivel az óvoda épületében a villamoshálózat teljesítménye 3x40 Amper, a telepített napelemes rendszer hálózatbővítést nem igényelt. A beruházás mintegy 10 millió forint Magyar Falu Programos támogatásból valósulhatott meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában