Induljon a banzáj

2022.10.17. 23:24

Koncerthangulat telt házzal az Agorában

Induljon a banzáj, essen szét a ház – dübörgött többek között a Bonanza Banzái egyik dala hétfőn délelőtt az Agora nagytermében.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum zenetörténeti előadása sokkal inkább hasonlított koncerthez. Altalános és középiskolákból érkeztek fiatalok, akik pillanatok alatt megtöltötték a nagytermet. Négyszáznál is többen köszöntötték tapssal Bordás Józsefet, a tizenkét évvel ezelőtt életre hívott projekt művészeti vezetőjét. Arra biztatta a fiatalokat: tanuljanak zenét.

A zenei stílusok kialakulása volt a középpontban. Csaknem száz évet kanyarodott vissza, Ray Charlesig. Már az első hangokra felpattant néhány ifjú, és a színpad előtt táncolt.

Egymás után idézték meg a kiváló zenészeket. Blues, swing, jazz, pop jeles külföldi és hazai előadóit. A nagyszínpad előtti tér hamarosan kicsinek bizonyult: egyszerre mozogtak a lábak, tomboltak a tizenévesek. Az ismert hazai dallamokat elképesztő lelkesedés fogadta. Horváth Charlie, Cserháti, Generál, majd a diszkó, a Neotonnal, s természetesen a fináléban a Wellhello ismert dalait énekelték.

A koncerthangulat az elsőtől az utolsó pillanatig megmaradt Nagy Zoltánnak, Megyaszay Istvánnak, Bordás Józsefnek és a kiváló énekesnek, Baricz Gergőnek köszönhetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában