Czunyiné dr. Bertalan Judit

2022.10.12. 11:21

Képviselői egyeztetések az energiaválság miatt a falvak polgármestereivel

Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt kialakult energia-válsághelyzet az önkormányzatoknak is okoz nehézségeket. Éppen ezért Czunyiné dr. Bertalan Judit és Erős Gábor országgyűlési képviselők konzultációra hívták a Polgármesterek a Falvakért Egyesület megyei polgármestereit.

Kemma.hu

Czunyiné dr. Bertalan Judit polgármesteri egyeztetésre hívta a települések vezetőit

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

A múlt héten jelent meg az a rendelet, amelyik előírja, hogy a megnövekedett működési rezsiköltségek kapcsán az önkormányzatok és a Kormány között egyedi egyeztetések kezdődjenek. Mint ismert: a Kormány képviseletében az egyeztetéseket Balla György miniszteri biztos koordinálja. A folyamat az önkormányzatok számára is komoly feladatokat ír elő, egészen pontosan egy menedzsmentterv készítését. Éppen ezért Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő konzultációt kezdeményezett a Polgármesterek a Falvakért Egyesület megyei polgármestereivel, ahol Erős Gáborral a dorogi-esztergomi térség képviselőjével együtt meghallgatták a kérdéseket és a problémákat. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit a közösségi oldalán azt írta, hogy a képviselők segítenek a településvezetőknek a kérdéseik, speciális eseteik, ügyeik kezelésében. A politikus véleménye szerint mindannyian egyetértettek abban, hogy a helyzet megoldásában az önkormányzatoknak is nagyon aktívan, határozottan, higgadtan, felelősségteljesen és körültekintően kell meghozni a döntéseiket. A településüzemeltetés prioritásait át kell rendezni. Czunyiné dr. Bertalan Judit úgy véli: a helyi megoldásokat, az okos működést nem lehet a településvezetők tudása, tapasztalata, helyismerete nélkül megtalálni. A legkisebb falvaknak más a gondjuk, más a megoldásuk is, mint a középméretű falvaké vagy a kisvárosoké. Ezek mentén dolgoznak, és gondolkoznak együtt.

Czunyiné hozzátette: maga is folyamatosan figyelemmel kíséri a településeket, egyeztet a településvezetőkkel, ám az egyesülettel a megyei kistelepülések ügyeit összefogva kezelik és viszik tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában