Kitüntetés

2022.10.28. 18:14

Kecskédért Emlékplakettet kapott a dalárdavezető

Németh Attila, a Kecskédi Német Nemzetiségi Dalárda vezetője vehette át Grúber Zoltán polgármestertől a rangos elismerést a napokban.

W. Zs.

Németh Attila vette át a díjat Grúber Zoltántól

Forrás: 24 Óra

Fotó: H-B.

A bronz kitüntetést 1996-ban alapította a testület, huszonöt évvel ezelőtt. Az elismerés annak a közéletben jártas személynek adható, aki áldozatos munkájával és fáradtságot nem ismerő elkötelezettségével és hozzáállásával a település hírnevét öregbíti. Az idén, a képviselő-testület döntése alapján Németh Attila kapta a rangos kitüntetést. 

A díjazott 2005 óta aktív tagja a dalkörnek, vezetői tisztséget 2015 óta lát el. Az indoklásban szerepel, hogy főként a község zenei és kulturális életében végzett áldozatos munkáért járt neki az elismerés. Attila gyermekkora óta zenél, a méltatásból kitetszett, hogy a második CD létrehozásában vesz részt. 
A sváb település 56-os ünnepsége az általános iskolások műsorával kezdődött, majd az önkormányzat és a civil szervezetek képviselői elhelyezték a kegyelet virágait az emlékmű talapzatánál. Hagyomány, hogy október 23-i ünnepségen elismeréseket adnak át az arra érdemeseknek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában