Mosolygós Gyermekekért Alapítvány

2022.10.27. 20:22

Fotókon, ahogy tökök, boszorkányok és szellemek veszik át az uralmat Tatabánya főterén

Tökfesztivált szervezett csütörtökön az Árpád téren a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány. Szellemes programok várták a családokat, akik folyamatosan érkeztek. Megannyi szellem, boszorkány, varázsló borította be a teret. Nem véletlenül, hiszen aki jelmezt öltött magára, apró ajándékot kapott a szervezőktől.

S. G.

Igazán jó programot szerveztek az Árpád téren

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Mecsei Ilona, az alapítvány elnöke elmondta, száznál is több tökkel érkeztek, de a nagy érdeklődés miatt gondoskodniuk kellett utánpótlásról. A tizenkettedik alkalommal megszervezett városi program legnépszerűbb tevékenysége ugyanis a tökfaragás. Készültek mintákkal is, de az érkezők természetesen saját elképzeléseiket is felrajzolhatták az őszi termésre. Mosolygós, rémisztő, fogatlan tökfejeket faragtak, amelyekbe mécsesek is kerültek és hazavihették őket a készítőik. 

A legkisebbeket gesztenyékkel dobtak célba és részt vehettek tökpöckölő versenyen. A nagyobbak a szellemes foglalkozáson szellemeket készíthettek, de csodás lámpások, sólisztgyurmarémségek is szerepeltek az alkotások között. A kutyás bemutató után a program egyik leglátványosabb eleme a lámpás felvonulás volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában