Értékmegőrzés

2022.10.18. 18:26

Felújították a komáromi Selye János Kórház kopjafáját

Megszépült a szőnyi Selye János Kórház kertjében álló kopjafa. A kopjafát a kórház fennállásának 40. évfordulójára készítette a Cs. Kiss Ernő vezette komáromi fafaragó szakkör. Az alkotást az elmúlt évek időjárása is megviselte, időszerűvé vált a felújítása.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A munkálatokat Takács József és dr. Kreft-Horváth Loránd önkormányzati képviselők, Benczik Attila, Takács Tamás és Bruncz János fafaragó végezték. Megjavították, megerősítették a támasztékot és a talapzatot, Bruncz János pedig állagmegóvást, erősítést végzett és a kopjafa feliratát is újravéste - adták hírül a város Facebook-oldalán.

A felújított kopjafát, amely visszakerült eredeti helyére a kórházkertbe, jelképesen adta át dr. Molnár Attila polgármester és a munkálatokat végzők dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő főigazgatónak és dr. Szakál Ignác Imre orvosigazgatónak. Az értékmegőrző munka még a héten a molaji városrészben található ’48-as kopjafa felújításával folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában