Rendezvény

2022.10.08. 16:00

Esztergomi könyvtárban éjszakáztak a tanárok

Idén a Bibliotheca, a magyar katolikusok legnagyobb egyházi könyvgyűjteményével bíró könyvtár adott otthont a Tanárok Éjszakája című esztergomi rendezvénynek. Az október 7-ei eseményen színes program a pedagógusokat és további érdeklődőket.

Pöltl Zoltán

Mihályi Edit Katalin, az Esztergomi Tankerületi Központ szakmai vezetője megnyitja a Tanárok Éjszakáját az esztergomi Bibliotheca-ban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A 18 órakor kezdődő programsort Mihályi Edit Katalin, az Esztergomi Tankerületi Központ szakmai vezetője és Szalai Katalin az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár igazgatója nyitotta meg rövid köszöntőjével. Beszédeikben a pedagógusok és múzeumi szakemberek közös munkájára tették a hangsúlyt, rámutatva, hogy az elmúlt évtizedekben egyre szorosabb az együttműködés az oktatásban, nevelésben és a múzeumi intézményekben dolgozók között, mely kooperációnak köszönhetően tovább gazdagodott mindkét szakág. A tematikus programsor kamarakoncertekkel, kulturális, könyvtárpedagógiai, iskolapedagógiai, egyháztörténeti, egyházépítészeti témájú előadásokkal folytatódott, illetve az intézményekből érkezők az iskola és múzeum kapcsolatának gyakorlati kérdéseiről adtak tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában