Rendezvény

2022.10.08. 16:00

Esztergomi könyvtárban éjszakáztak a tanárok

Idén a Bibliotheca, a magyar katolikusok legnagyobb egyházi könyvgyűjteményével bíró könyvtár adott otthont a Tanárok Éjszakája című esztergomi rendezvénynek. Az október 7-ei eseményen színes program a pedagógusokat és további érdeklődőket.

Pöltl Zoltán

Mihályi Edit Katalin, az Esztergomi Tankerületi Központ szakmai vezetője megnyitja a Tanárok Éjszakáját az esztergomi Bibliotheca-ban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A 18 órakor kezdődő programsort Mihályi Edit Katalin, az Esztergomi Tankerületi Központ szakmai vezetője és Szalai Katalin az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár igazgatója nyitotta meg rövid köszöntőjével. Beszédeikben a pedagógusok és múzeumi szakemberek közös munkájára tették a hangsúlyt, rámutatva, hogy az elmúlt évtizedekben egyre szorosabb az együttműködés az oktatásban, nevelésben és a múzeumi intézményekben dolgozók között, mely kooperációnak köszönhetően tovább gazdagodott mindkét szakág. A tematikus programsor kamarakoncertekkel, kulturális, könyvtárpedagógiai, iskolapedagógiai, egyháztörténeti, egyházépítészeti témájú előadásokkal folytatódott, illetve az intézményekből érkezők az iskola és múzeum kapcsolatának gyakorlati kérdéseiről adtak tájékoztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában