Elismerés

2022.10.01. 15:30

„Az igazság hirdetése nemzeterősítő erő" - történész kapta a Szent István-díjat Esztergomban

Szakály Sándor történész professzor kapta az idei Szent István-díjat, melyet a hagyományokhoz híven az esztergomi várban adtak át.

P. O. Z.

Bihari Antal az elismerés alapítója, Szakály Sándor történész díjazott és Boros Péter volt miniszterelnök a Szent István-díj átadón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

A szombati ünnepségen további elismeréseket is átnyújtottak, melyek között a Holop-családnak Szent István-emlékérmet adományozott a díj kuratóriuma.

Évek óta országos jelentőségű a Szent István-díj átadása, melyen minden alkalommal a jobboldal prominens politikusai, illetve nemzeti keresztény értelmiségiek, tudósok, intézményvezetők, művészek, sportolók vesznek részt. Az ünnepség a korábbiaknál talán még inkább ünnepélyes volt, hiszen ezúttal adták át huszadik alkalommal a Bihari Antal, a Körzeti Televízió tulajdonos-vezetője által alapított elismerést. 

Az esztergomi várban adták át a Szent István-díjat
Erős Gábor országgyűlési képviselő, Holop Melinda díjazott és Brandhuber Ádám erdészeti igazgató a Szent István-emlékérem átadásakor
Fotós: Pöltl Oxi Zoltán / Forrás: 24 Óra

 

Emlékérem - A helyi közösség érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett, a Szent István-díj átadását segítő és az összmagyarságért végzett munkájáért Szent István-emlékérmet kapott a Holop-család. Felmenői képviseletében Holop Melindának Erős Gábor országgyűlési képviselő és Brandhuber Ádám, a Pilisi Parkerdő Zrt. Társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója adta át az elismerést, melyet további díjak átadása is követett a grandiózus ünnepen. 

 

A magyar jobboldali társadalmi elit jellegzetes találkozójának is mondható díjátadóra többek között meghívót kapott Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Harrach Péter volt családügyi miniszter, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Kókai Krisztina és Balla András akadémikusok, Debreceni István rendőrezredes, Farkas Bertalan űrhajós, Tőkés László püspök, valamint a korábbi Szent István-díjazottak. 

Az esztergomi várban adták át a Szent István-díjat
Politikusok, tudósok, művészek és sportolók vettek részt a 20 Szent István-díj átadásán
Fotós: Pöltl Oxi Zoltán / Forrás: 24 Óra

Boross Péter volt miniszterelnök egyebek mellett így méltatta Szakály Sándor történész professzor munkásságát:

 A haza iránti hűségnek és odaadásnak egy jellemző mozdulata volt Szakály Sándor részéről a Veritas Történetkutató Intézet megszervezése és működtetése, mert ez az az intézmény, amelyik egyértelműen sűrítve kifejezi azt, hogy az igazság hirdetése nemzeterősítő erő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában