Balesetmegelőzés

2022.10.07. 16:44

Akadémián tanulhatták a biztonságos közlekedést a komáromi gyerekek (képek)

Biztonságos Közlekedés Akadémiája balesetmegelőzési és közlekedésbiztonsági programot rendeztek pénteken a komáromi Feszty Árpád Általános Iskolában.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Milus Gábor rendőr ezredes nyitotta meg az eseményt, aki a projektet támogató vállalatok vezetőit is köszöntötte. Úgy fogalmazott, mérföldkőhöz érkezett el a pár éve megkezdett program, amelyet a cégek mellett a megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága is támogat.

A program kezdetekor azt a célt tűzték ki, hogy megyénk útjain 500 alá csökkenjen a személyi sérüléssel járó balesetek száma egy évben. Azóta már azt szeretnék, ha 400 alatti tartományban maradna, amely valószínűleg sikerülni fog, mert eddig 328 baleset történt.

– A siker kulcsa mindig a közös erőben rejlik, ám fontos, hogy az itt jelenlévő gyerekeket tudatos közlekedésre neveljük. A diákok, akik a programunkban részt vesznek, még többet tudnak majd a közlekedésről, ezt a tudást pedig a szülőknek, rokonoknak, barátoknak is át tudják adni – mutatott rá az ezredes.

Támogatás - Az AGC Glass Hungary Kft. már a kezdetektől, tehát idén már a harmadik alkalommal vesz részt a Biztonságos Közlekedés Akadémiája Programban. Sabján László ügyvezető arról számolt be, ezúttal évi támogatásként 15 új Lenovo tabletet adományoztak a tatai Vaszary János Általános Iskolának. Hangsúlyozta azt is, jó érzés volt látni, hogy az adomány milyen hasznosan járul hozzá a gyerekek közlekedési kultúrájának fejlődéséhez.

Simonicsné Lődör Melinda igazgató arról beszélt, a gyerekek olyan ajándékot kapnak, amely egy egész életre szól. Megtanulhatnak biztonságosan közlekedni, ezzel pedig nem csak magukra, hanem mindenki másra is vigyáznak majd.

A megnyitón köszönetet mondtak az SK ON Kft.-nek és az IronTrade Kft.-nek, amelyek most csatlakoztak a kezdeményezéshez támogatóként. Kim Nayeong, az SK ON képviseletében lapunknak elmondta, vállalatuk fontosnak tartja, hogy a fiatalok megtanulják a biztonságos közlekedés alapjait. A programban jelenleg mintegy hétszáz gyermek vesz részt a megyéből. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában